Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

ASPEBODA. Karin Eriksson, född Hjelm, Brusala, avled den 19 januari i en ålder av 72 år. Närmast sörjande är döttrarna Eva, Kerstin och Mona med familjer. Karin var född och uppväxt i Älvdalen.

I Aspeboda var Karin engagerad i hembygdsföreningen, centerkvinnorna och i den kyrkliga syföreningen.

I övrigt var hennes intressen familijen, släktforska och medlem i Kvarnsvedens PRO, där hon varit deltagit i en del resor föreningen arrangerat.

ENVIKEN. Före detta pensionatsinnehavare Stina Johansson, Enviken, avled den 21 januari i en ålder av 92 år.

Stina startade Björkans pensionat 1944 vilket blev både arbete och fritidsintresse.

Närmast sörjande är dottern Britt-Marie med make samt barnbarn med familj.

GRÄNGESBERG. Ingrid Trogen avled den 21 januari i en ålder av 73 år. Närmast anhöriga är maken och en dotter med familj.

MORGÅRDSHAMMAR. Clary Eriksson, Kolviken, avled den 20 januari i en ålder av 75 år. Hon var bördig från Hedemora kommun och växte upp i Skoga för att sedan flytta in till staden.

Clary Eriksson flyttade till Morgårdshammar 1964 där hon arbetade på ortens mekaniska verkstad. Tillsammans med maken flyttade hon 1983 till Kolviken där familjen sedan tidigare hade en sommarstuga.

Hennes stora intresse var kurbitsmålning och hade även kurser i ämnet. I mån av tid målade hon hemma på beställning från släkt och vänner. Hon ägnade sig också gärna åt seniordans och seniorgymnastik.

Närmast sörjande är make och barn, flera med familjer.

MORGÅRDSHAMMAR. Kalle Karlsson avled den 20 januari i en ålder av 59 år. Han var född och uppväxt i Malmberget. 1964 kom han till Asea i Västerås och arbetade där i fem år. Sedan flyttade han till Morgårdshammar och var anställd vid Morgårdshammars AB. På fritiden kopplade han gärna av med golf och fiske.

Närmast sörjande är hustrun, två barn med familjer, fadern och syskon.

ORSA. Gösta Skoglund, Hansjö, har avlidit, 89 år gammal. Under sin yrkesverksamma tid arbetade han i skogen och med jordbruket hemma på gården. I sin krafts dagar var han en ivrig motionär och sågs ofta på cykel i omgivningarna. Närmast sörjande är brodern Erik och systern Karin med familj.

ORSA. Linnéa Nyberg, Skattungbyn, har avlidit, 93 år gammal. Närmast sörjande är tre barn med familjer samt en syster.

ORSA. Löf Annie Olsson, Hansjö, har avlidit, 82 år gammal. Närmast sörjande är två barn med familjer.

SVÄRDSJÖ. Kristina "Kricko" Wahlström, nyligen 21 år fyllda, avled den 12 januari efter en tid sjukdom.

Kristina hade ett mycket stort intresse av konst, design och musik. Hon hade stakat ut sin bana erdan när hon gick på högstadiet. Hon ville ägna sitt liv åt konst och design. På gymnasiet gick Kristina den estetiska linjen konst och form. Efter gymnasiet flyttade hon till Malmö för att studera mönsterkonstruktion och formgivning vid Tillskärarakademin. Efter avslutad utbildning blev det konstskolan Basis i Stockholm där hon studerade konsthistoria och övning i olja, akvarell, skulptur och grafik men framför allt kroki.

Kristina tyckte om att resa och resorna till Rom, Florens och Barcelona var städer som hon gärna ville återvända till och titta och upptäcka konst och design.

Kristina blev antagen till Beckmans school of design vilket gladde henne väldigt mycket. I och med antagningen hade hon nått dit hon ville. Hon såg fram emot de tre kommande åren, men Kristina hann aldrig börja utbildningen. Sjukdomen gav sig till känna en vecka innan skolstarten.

Kristinas underbara kompisar som hon älskade följde henne under hela hennes sjukdomstid, vilka var ett stort stöd för henne.

Kristina sörjes närmast av mamma, pappa, bror, mormor och morfar, farmor och farfar, övrig släkt och många goda vänner.

TRANSTRAND. Hanna Röngård, Sälen, avled tisdagen den 21 januari i en ålder av 88 år.

Närmast sörjande är barn med familjer.

ÄLVDALEN. Erik Andersson, Väsa, Älvdalen, har avlidit i en ålder av 84 år.

Han var född och uppvuxen i Väsa där han bott och verkat i hela sitt liv.

Erik arbetade som skogsarbetare och fritiden ägnade han helst åt jakt och fiske.

Närmast sörjande är tre barn med familjer samt syskon med familjer.

ÄLVDALEN. Ingrid Andersson, född Fornstedt, Älvdalens kyrkby, har avlidit i en ålder av 78 år. Ingrid arbetade många år som ekonomibiträde på ArtSS i Trängslet. Hennes stora intresse har varit barnen och barnbarnen.

Närmast sörjande är tre barn med familjer samt en bror med familj.

Mer läsning

Annons