Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

DJURA. Karin Persson, Djura, avled den 15 maj i en ålder av 70 år. Hon var född och uppvuxen i Dala-Floda. Karin och maken Harry bodde först i Falun och flyttade 1966 till Borlänge där paret bodde fram till pensioneringen. Därefter gick flyttlasset till makens föräldrarhem i Hedby i Djura.

Karin Persson arbetade innan flytten till Djura, som lokalvårdare åt Borlänge kommun. Hennes stora glädje i livet var barn och barnbarn och hon tyckte också om att vara ute i trädgården och pyssla.

Karin Persson sörjes närmast av maken Harry samt två barn med familjer.

DJURÅS. Leif Homman, Mjälgen, Djurås, avled den 13 maj i en ålder av 59 år. Han var sedan många år anställd som bankkamrer vid Svenska Handelsbanken i Borlänge. Han var medlem i Odd Fellow och till hans intressen hörde att vistas i naturen, att fiska och jaga. Han vistades även gärna vid sommarstugan vid Tansen. Leif Homman var känd för att gärna ställa upp och hjälpa till med deklarationer och andra skrivgöromål.

Närmast sörjande är makan Maud, son och moder samt syskon med familjer.

GRÄNGESBERG. Sveinung Smedbakken avled den 13 maj i en ålder av nära 87 år. Han var bördig från Koppang norr om Elverum i Norge. I samband med andra världskriget kom han till Sverige den 24 maj 1940.

Efter någon månad på Rommehed i Falun fick han arbetstillstånd och till Grangärde Hästberg. Sedan flyttade han till Laxsjön där han kom att bo med sin Gertrud, gifta 1943, i 20 år.

Det var år som satte sin prägel på honom. Han fäste sig vid sin nya hembygd och det intresset ledde till en given plats i föreningen Laxsjöbygdens Vänner.

Till yrket var han skogsarbetare och trivdes med skogen och naturen. Familjen flyttade så småningom till Nyhammar där han en period var anställd vid bruket. Skogen drog dock för mycket och snart var han tillbaka i sitt tidigare arbete.

Det tunga skogsarbetet medförde att kroppen slet ont och när han slutade gjorde han det som sjukpensionär. På senare år har familjen varit bosatt i Grängesberg.

Sveinung Smedbakken var som nämnts en stor hembygdsvän, men hade i övrigt intresse för det mesta. Närmast anhöriga är makan, en son med familj och barnbarn.

JÄRNA. Mor Robert Nilsson, Skålö, avled den 15 maj vid Bäckaskogs sjukhem efter en tids sjukdom. Han blev 89 år.

Mor Robert var född och uppväxt i Skålö där han även var bosatt under större delen av sitt liv. Redan i unga år drev han ett snickeri tillsammans med en broder men i mitten av 1940-talet brann snickeriet ned. Mor Robert blev senare anställd som resemontör åt AB Elementhus i Mockfjärd innan han åter startade egen verksamhet i Skålö. Han tillverkade stolar, bord och och andra finsnickerier och hans täljda hästar och gubbar är kända långt utannför hembygden.

Efter pensioneringen blev träarbetet mera som en hobby men han fortsatte att tälja tills sjukdom satte stopp för den fortsatta tillverkningen.

Mor Robert Nilsson sörjes närmast av barn, barnbarn, barnbarns barn, en broder samt en syster.

LEKSAND. Sune Grytbergs, Insjön, har avlidit på Limsjögården torsdagen 15 maj i en ålder av 76 år.

Han var född i Västannor. Han flyttade sedan till Åkerö och började att arbeta som bilreparatör på Jones Bilverkstad.

Sune Grytbergs flyttade senare till Insjön där han fick arbete på Banco bryggeri som lastbilschaufför.

Han öppnade sedan egen bilverkstad och reparerade både bilar och lastbilar. Han fortsatte med verkstaden fram till pensioneringen.

Han var intresserad av all form av motorsport. Sune Grytbergs var även deltidsbrandman i Insjön under tiotalet år.

Han efterlämnar maka och två barn med familjer.

LIMA. Emmy Martinsson, Gråheden, avled måndagen den 19 maj i en ålder av 95 år. Närmast sörjande är barn med familjer.

SÖRSJÖN. I en ålder av 92 år avled fredag 16 maj Björn Erixon. Närmast sörjande är dotter och son med familjer.

VANSBRO. Elektrikern och maskinisten Lars Waller, Västkusten i Vansbro, avled på Falu lasarett den 15 maj i en ålder av 69 år. Lars Waller växte upp i Vansbro, först i Saltvik senare vid Västkusten. Han har kört lastbil åt Arne Skoglund och arbetat vid Sals, Domnarvet i Borlänge och Brosågen i Vansbro. Han blev sedan maskinist på vatten- och reningsverken i Järna men började senare vid Medborgarhuset innan han avslutade sitt yrkesverksamma liv vid reningsverket i Vansbro.

Lars Waller tyckte om att fiska och studera fåglar, han var medlem i fågelklubben Vingarna.

Närmast sörjande är makan Judith, syskonbarn med familjer samt kusiner.

Mer läsning

Annons