Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BORLÄNGE. Förre järnverksarbetaren Gunnar Hammerin, Hällsjöhemmet, avled den 25 augusti vid en ålder av nära 91år.

Gunnar som var född och uppväxt i Mjälga kom att bli stadsdelen trogen under en stor del av sitt liv. I det hus i Mjälga Gunnar började bygga 1946 och i stort sett själv färdigställde kom han och hustrun Sonja att bo kvar långt upp i åren. Sonja gick bort för några år sedan.

Redan som ung fick Gunnar Domnarvets järnverk som arbetsplats. Detta efter att ha provat på en del andra arbeten. Som järnverksarbetare var han sedan verksam i Domnarvet fram till han gick i pension.

Gunnar Hammerin var under många år aktiv som ledare i Borlänge Cykelklubbs ungdomssektion. Engagerad i cykelklubbens ungdomsverksamhet blev Gunnar när äldste sonen Rolf började tävla. Även yngste sonen Kjell tävlingscyklade en tid.

På 1950-talet fick Gunnar IK Brages uppdrag att sköta försäljningen av korv och glass på Domnarvsvallen. En verksamhet han kom att ägna sig åt under många år. Korvkiosk och de lådor som kom att användas spikade Gunnar Hammerin själv ihop.

Fiske var genom åren ett stort fritidsintresse. Som sportfiskare föredrog Gunnar att prova lyckan sommartid. Efter sin pensionering var Gunnar aktiv inom pensionärsorganisationen PRO. Gunnar Hammerin var mycket mån om sin familj som han alltid skött om på bästa sätt.

Närmast sörjande är sönerna Rolf och Kjell med familjer, barnbarn och barnbarnsbarn.

BORLÄNGE. Göran Garpe, Borlänge, avled den 22 augusti i en ålder av 62 år. Närmast anhöriga är makan Monica, barn och barnbarn.

LIMA. I en ålder av 94 år avled den 24 augusti Hildur Heed, född Lissola, Skålmogården.

Hon var bördig från Risätra, Lima, men bodde större delen av sitt liv i Mora. Närmast sörjande är barn med familjer.

LUDVIKA. Anna-Lisa Tuovinen avled den 22 augusti i en ålder av 81 år.

Närmast sörjande är livskamraten Sven-Erik, döttrarna Aila, Seija och Sinikka samt sonen Roland med familjer.

LUDVIKA. Birgitta Granberg avled den 14 augusti i en ålder av 55 år. Hon arbetade under många år i sin mors blomsteraffär Buketten. Efter två decennier tog hon över butiken på egen hand. Verksamheten fick dock ett dramatiskt slut då butiken hörde till de lokaler som förstördes vid branden i centrala Ludvika.

Självklart var blommor ett av Birgitta Granbergs stora intressen där även handarbete ingick. Hon tyckte även om musik och spelade piano, en fallenhet som bland annat gav henne uppdrag som pianolärare vid studieförbundet ABF.

Närmast sörjande är dottern med familj, modern och tre syskon.

LUDVIKA. Märta Danielsson avled den 17 augusti i en ålder av 88 år. Närmast sörjande är två söner och barnbarn.

LUDVIKA. Emy Silfverlin avled den 19 augusti i en ålder av 83 år.

Närmast sörjande är maken och tre söner med familjer.

NERJA, Spanien. Sigurd Ekehov har avlidit i en ålder av 93 år.

Han föddes i Aspeboda i Dalarna. Tillsammans med sin tvillingsyster var han yngst bland nio syskon.

Sigurd Ekehov växte upp på Stora Nygården i Aspeboda och i Falun. Han studerade i Falun, Uppsala och Stockholm.

Under och efter studietiden arbetade han tillsammans med sin bror med brokonstruktioner i Dalarna innan han började i försäkringsbranschen. 1941 flyttade Sigurd Ekehov till Gävle där han arbetade som framgångsrik distriktschef för försäkringsbolaget Bore

Brandförsäkringsverket och senare Trafik-Bore. Trafik-Bore gick sedermera ihop med Trygg Hansa där Sigurd Ekehov fortsatte som distriktschef fram till sin pension 1974.

Förutom arbetet i försäkringsbranschen representerade han även Motormännen i Gävledistriktet under många år fram till början av 1970-talet. Efter sin pensionering 1974 ägnade Sigurd Ekehov en stor del av sin tid åt ögonstenen Harkskär i Gävle och stugan i Åsen i Dalarna. Vidare tog förvaltningen av hyresfastigheter mycket av hans tid.

1987 flyttade Sigurd Ekehov med sin hustru Britt till Nerja på Costa Del Sol i Spanien.

Där var han bosatt i resten av sitt liv. Så sent som den 27 april i år firade Sigurd Ekehov 50-årig bröllopsdag tillsammans med hustrun Britt.

Fortsättn. på nästa sida

Mer läsning

Annons