Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BORLÄNGE. Lilly Grannäs, Borlänge, avled den 1 april. Hon blev 74 år.

Lilly Grannäs var född i Neistenkangas i Tornedalen. Hennes stora intresse var handarbete.

Närmast sörjande är make, barn och barnbarn.

BORLÄNGE. Erkki Parantainen, Honefsgatan, Borlänge avled den 26 mars vid en ålder av 59 år.

Erkki var född i Uurainen i Finland.

Närmast sörjande är dotter med familj samt en broder med familj.

IDKERBERGET. Förre gruvarbetaren Kurt Gärdskog, Gruvvägen 3, avled den 28 mars vid en ålder av 76 år.

Kurt Gärdskog som var från Nybro i Stora Tuna kom att ägna större delen av sitt yrkesverksamma liv åt gruvarbete. Till gruvan i Idkerberget kom Kurt 1950. En period, åren 1953- 55 arbetade han i oljehamnen i Blekinge. Kurt återvände sedan till Idkerberget och arbetade i gruvan där fram till nedläggningen 1977.

Även efter nedläggningen av gruvan i Idkerberget fortsatte Kurt med gruvarbete, bland annat i zinkgruvan i Askersund. Under de sista åren fram till sin pensionering arbetade Kurt Gärdskog i gruvan i Falun.

Fritiden då han var yrkesarbetande och som pensionär vistades Kurt, som var en sann skogsmänniska, gärna och ofta i skog och mark. Han fann stor glädje i att hugga ved eller fiska. Sommartid blev det ofta resor med husvagn. Resmål som uppskattades av Kurt och makan Gunvor var bland andra norra Dalarna och fiskevattnen där, Blekinge och Skåne.

Kurt Gärdskog sörjes närmast av makan Gunvor och sönerna Mikael och Karl.

LINDESBERG. Holger Jansson har avlidit i en ålder av 84 år. Han var född i Råå, Dalkarlshyttan. Han arbetade som metallarbetare hela sitt yrkesverksamma liv.

Holger Jansson var mycket intresserad av musik. Redan i ungdomen lärde han sig att spela dragspel och luta. På senare år byggde han en nyckelharpa och var med i Lindesbergs nyckelharpsgille.

Musikintresset gjorde att han ofta åkte på spelmansstämmor. Han var även medlem i Dan Andersson-sällskapet. Närmast sörjande är hustru och två söner med familjer.

MORA. Bengt Holmstrand, Våmhus avled 29 mars i en ålder av 64 år. Sörjes närmast av sambo, en son samt en dotter med familj.

RÄTTVIK. Sömmerskan Britta Karlsson, Tina, avled den 26 mars 72 år gammal. Britta Karlsson föddes i Rotebro, Sollentuna kommun och arbetade som sömmerska bland annat på NK:s franska 1946-1966. Därefter fortsatte Britta Karlsson att arbeta i Guldsmedsaffär i Sollentuna. Hon flyttade till Rättvik 1975 och fick jobb på Sjöbergs skor där hon arbetade fram till pensioneringen.

Britta Karlssons fritidsintressen var klädsömnad, resor och trädgårdsskötsel. Närmast sörjande är sambo och syskon med familjer.

SMEDJEBACKEN. Göran Watz avled den 1 april efter en lång tids sjukdom. Han blev 77 år. Göran Watz var född och uppväxt i Öxevalla i Västergötland. Under kriget tog han värvning och placerades vid F1, signalregementet i Stockholm.

Göran Watz blev kvar i armén fram till 1954 då han i stället började läsa för att sedan arbeta vid Vattenfall. Vid den tiden hade han bildat familj och på grund av hans arbete flyttade de Halland. Efter några år reste familjen norrut och bosatte sig i Smedjebacken där han fick anställning på nuvarande Fundia.

Under några år efter flytten till Smedjebacken spelade han badminton tillsammans med några vänner. På senare år har data varit ett stort intresse.

Närmast sörjande är hustru och fem barn med familjer.

STÄLLDALEN. Sven Jansson har avlidit i en ålder av 92 år. Han var född och bosatt i Ställdalen, frånsett det sista decenniet då han först flyttade till Löa och sedan till Lindesberg.

Han arbetade först på pappersmassefabriken i Ställdalen för att sedan bli försäljare av dammsugare fram till pensioneringen. Sven Jansson spelade gärna dragspel. Andra stora intressen var jakt och fiske.

Närmast sörjande är två barn med familjer.

ÄPPELBO. Marianne Larsson avled den 29 mars efter en tid sjukdom i en ålder av 77 år.

Hon växte upp i Uppsälje, Dala-Järna och kom genom giftermål till Äppelbo. Under flera år arbetade hon på Konsum i Äppelbo och blev ett känt ansikte i hemmen när hon körde ut varor. Hennes intressen var främst hemmet och sina närmaste som hon var mycket mån om. Hon sörjes närmast av maken Lars-Erik, syster, svåger, svägerska och syskonbarn.

Mer läsning

Annons