Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

BODA. Edvard Eriksson avled den 26 juli i en ålder av 86 år. Edvard var född och uppvuxen i Östra Boda, där han bodde kvar på fädernesgården fram till sin död. I sin ungdom arbetade han som resande försäljare i hemslöjd. Därefter som snickare när han inte tog hand om jord- och skogsbruk.

På fritiden var Edvard aktiv i föreningslivet i Östra Boda och han var också medlem i Boda Spelmanslag i större delen av sitt liv.

Närmast sörjande är sonen Bengt och dottern Gith med familjer samt brodern Jonas.

GUSTAFS. Rolf Boström, Braskens väg 8, Gustafs, har avlidit i en ålderav 60 år. Närmast anhöriga är maka, barn, barnbarn, mor och en bror.

Rolf Boström som var född i Borlänge, i Forssa, utbildade sig till lärare. Då 1969 var färdig med sin utbildning arbetade Rolf första terminen i Malung. Under vårterminen 1970 tjänstgjorde han på Gylleskolan i Borlänge och därefter vid Klockarskolan i Säter. Åren 1978-79 utbildade han sig till speciallärare.

I ungdomen ägnade sig Rolf Boström åt idrott. Han spelade fotboll IK Brages juniorlag. Andra intressen var skogen och djur. Rolf Boström var engagerad i Gustafs jaktvårdsförening som kassör och i jaktvårdskretsen som sekreterare.

LUDVIKA. Göta Danielsson avled den 28 juli i en ålder av 84 år på servicehemmet Lingongården. Göta var född i Nedre Slogberget, södra Hällsjön. Föräldrarna flyttade 1920 till Norra Hällsjön 1920 där de arrenderade ett hemman, Mossen.

Göta hade sin skolgång i Norra Hällsjöns skola. Förutom att Göta hjälpte till på gården där föräldrarna hade såväl kor, höns som får och grisar arbetade hon också med plantsättning åt Grängesbergsbolaget.

Varje sommar åkte Göta till Klenshyttan och hämtade sina syskonbarn som tillbringade somrarna på Mossen. Syskonbarnen har uttryckt glädje över förmånen att ha en sådan underbar moster och faster som Göta.

Fadern avled på nyårsafton 1948. Tre år senare flyttade modern, Göta och en syster till Slogåsen i Blötberget. Göta skötte om sin sjukliga syster tills hon avled i hemmet, 53 år gammal.

I Blötberget träffade hon David Danielsson. De gifte sig 1956. Makarna startade Blötbergets Trädgårds- och Plantskola 1958. Rörelsen expanderade med mellan fem och tio anställda. Maken avled 1983. Göta flyttade till Lingongården 1998.

Göta Danielsson sörjes och saknas närmast av syskon och syskonbarn.

OBS! Anhöriga har ändrat sig och vill ej ha med foto på den avlidne. Dödsannons kommer i morgon så det vore bra om notisen kommer in samtidigt./AM Anhörig skickar in "y´ill minne senare".AM

LUDVIKA. Kjell Sjöberg avled den 25 juli i efter en tids sjukdom, 66 år gammal.

Kjell var född i Trollhättan och äldst i en syskonskara av fyra. Han tog examen som folkskollärare i Karlstad och tjänstgjorde först i Hallsberg, sedan i Edsbyn och Gävle. Han läste vidare till adjunkt i svenska och samhällskunskap vid Uppsala universitet. Därefter tjänstgjorde han i Grängesberg förutom under en period då han arbetade som skolledare i Ludvika.

I Hallsberg träffade Kjell sin blivande hustru Ann-Britt som var från Ludvika. De gifte sig i Ludvika 1960. Makarna fick två barn. Sedan 1969 var familjen bosatt i Jägarnäs, Ludvika.

Tillsammans med vännen och kollegan Kjell Höglund drev han Höglunds förlag vilket gav honom möjlighet att stödja lokala författare och poeter.

Kjell var fascinerad av det skrivna ordet och skrev själv romaner, noveller, dikter och betraktelser. Han publicerade två romaner, "Hungerupproret" 1978 och två år senare "Galna Lotta". 1980

publicerades också diktsamlingen "I all korthet".

Kjell var även intresserad av släktforskning och forskade i både sin egen släkt och hustruns.

Kjell Sjöberg sörjes och saknas närmast av makan Ann-Britt, barnen Jonas och Lena med familjer, modern Gunvor samt syskonen Sverker, Borghild och Åsa med familjer.

RÄTTVIK. Ingrid Hedvall avled den 25 juli i en ålder av 84 år.

Ingrid arbetade som vårdbiträde under sina yrkesverksamma år. På fritiden ägnade hon sig åt sång, musik, trädgård och resor. Familjen var alltid viktig, liksom missionen.

Närmast sörjande är döttrarna Inger, Ulla, Marianne, Birgitta och Barbro med familjer. Systern Brita med familjer.

Mer läsning

Annons