Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

BORLÄNGE. Astrid Samuelsson, Vasagatan 14 C, Borlänge, har avlidit i en ålder av 85 år.Efter en kortare tids sjukdom somnade hon in lika lugnt och stilla som hon levat. Hon sörjes närmast av sönerna Sven-Erik och Alf med familjer.

Astrid var född och uppvuxen i Dalsjö i en syskonskara bestående av fem flickor och två pojkar. Hon fick tidigt hjälpa till med olika sysslor i det lantbruk som familjen drev. Senare fick hon anställning hos CTH Ericsons hatt- och mössfabrik där hon arbetade med tillverkning av huvudbonader.

Astrid gifte sig 1948 och flyttade då till maken Sven i Torsång där hon ägnade sig åt hem och familj. När sönerna blivit vuxna arbetade Astrid med äldrevård på Borlänge sjukhem.

Maken Sven avled 1983 och några år därefter flyttade Astrid till Vasagatan. Efter flytten var det vävning, handarbete, korsordslösning och barnbarn som fyllde hennes tid. Genom hela livet bar Astrid Samuelsson med sig en stark gudstro. Hon var sedan många år medlem i Pingstkyrkan.

FURUDAL. Ludde Bäckström, Furudal, avled den 13 augusti i en ålder av 83 år. Närmast sörjande är maka och barn med familjer.

SMEDJEBACKEN. Jan Hyttsten, Åsmansbo, avled den 11 augusti i en ålder av 55 år.

Den bortgångne var född i Jämtland och uppvuxen i Lexsjöbo, Söderbärke.

Efter avslutad skolgång började Jan som skogsarbetare på Billeruds sedermera Stor Enso Skog och arbetade där under hela sitt yrkesverksamma liv.

Jan gifte sig med sin Marianne 1967. De bosatte i Åsmansbo utanför Smedjebacken. Makarna fick två barn.

Jan tyckte om att vistas ute i skog och mark och ägnade sig gärna åt jakt och fiske samt att plocka bär och svamp.

Han var också en aktiv idrottsman och åkte öppet spår, Vasaloppet under ett flertal tillfällen. I år deltog han även i Stockholms maraton och hade just börjat träna inför årets Finnmarkstur som han tänkte delta i.

Jan uppfattades av omgivningen som en hjälpsam person som alltid ställde upp när så behövdes.

Jan Hyttsten sörjes och saknas närmast av makan Marianne och döttrarna Lotta och Mona med familjer och barnbarn.

SMEDJEBACKEN. Valfrid "Valle" Karlsson avled den 6 augusti i en ålder av 94 år. Den bortgångne var född och uppvuxen i Bångbro.

Vid 21 års ålder erhöll Valfrid anställning på MH i Morgårdshammar. Han kom att arbeta där under hela sitt yrkesverksamma tills han pensionerades.

Valfrid träffade sin Irma i Morgårdshammar. De gifte sig 1936 och bosatte sig i Hagen, Morgårdshammar. Makarna fick två barn.

På fritiden var Valfrid politiskt aktiv inom det socialdemokratiska partiet och hade flera politiska uppdrag. Bland annat var han ordförande i Norrbärkes pensionsnämnd från 1947 till kommunsammanslagningen med Smedjebacken i mitten av 60-talet. Han var också ledamot inom socialnämnden och Norrbärke Sparbank under en period.

Valfrid var mycket mån om sin familj som han gärna ägnade sig åt på sin fritid.

När barnen var utflugna skaffade han tillsammans med makan ett fritidshus i Vibberbo, Smedjebacken. Att vara i fritidshuset blev ett uppskattat nöje och sedan de fick pension vistades de ofta där från april till oktober. Irma gick bort för två år sedan.

Valfrid sörjes och saknas närmast av sonen Göran med maka och dottern Elisabeth med make samt barnbarn och barnbarns barn.

VANSBRO. Berta Kock, Kapellgatan, avled den 10 augusti vid Bäckaskogs sjukhem efter en lång tids sjukdom. Hon blev 94 år.

Berta var född och uppväxt i värmländska Bjur-

tjärn utanför Karlskoga men kom till Vansbro i unga år sedan hon fått familjearbete vid Vansbro Järnhandel. Hon arbetade senare som biträde vid både Cederholms- och Bull-Pers caféer innan hon 1933 gifte sig med Rickard Kock. Paret bosatte sig på Skamsberget där de bodde ett 30-tal år innan de flyttade till Kapellgatan.

Berta värnade mycket om djuren och var aktiv inom djurskyddsföreningen i Vansbro i många år. Hon tillhörde även Röda Korset. Skötseln av hemmets blommor och bärplockning tillhörde de stora fritidsintressena liksom att skriva. Hennes insändare, som ofta handlade om djur och natur, förekom flitigt i både dags- och veckopress.

Berta Kock sörjes närmast av sonen Lennart samt dottern Gunnel med sambo och dotter.

Mer läsning

Annons