Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

DJURÅS. Rolf Alama, Mjälgen, Djurås, avled den 12 maj i en ålder av 70 år. Han var född och uppvuxen i Hakkas i Gällivare. År 1952 fick han anställning vid Domnarvets järnverk och arbetade sedan kvar där fram till sin pensionering. Hans största intressen var att resa, att jaga och att vara ute i skogen. Tillsammans med hustrun Berit gjorde han många resor till olika europeiska länder samt Egypten och USA. Kanarieöarna besöktes varje år. Sommarmånaderna tillbringade han i sommarstugan på västkusten. Midsomrarna tillbringade han dock tillsammans med familjen i hemmet i Djurås, där släkt från hela Sverige togs emot.

Närmast sörjande är hustrun Berit, barn med familjer samt en stor syskonskara.

FREDRIKSBERG. Vilnar Forsberg, Falkers väg 4, avled den 28 maj i en ålder av 61 år. Han var född i Rosahöjden, Fredriksberg. Under hela sitt liv var han hembygden trogen.

Vilnar har arbetat i skogen sedan 14-årsåldern då han arbetade tillsammans med sin far. Sedan 1994 var han säsongsarbetare med röjningsarbeten åt Stora.

Vilnars största intresse var att vistas i skogen och på sjön. Han plockade gärna bär och svamp.

Närmast anhöriga är hustrun Katarina och dottern Elisabet med familj.

GAGNEF. Erik G Alm, Nordåker, Gagnef, avled den 27 maj i en ålder av 84 år. Han var född och uppvuxen i Sifferbo och fick redan i 14-årsåldern anställning vid CTH Eriksson. Han avancerade till försäljningschef och arbetade ända fram till sin pensionering kvar vid företaget. Till hans intressen hörde familjen, hemmet och jakt.

Närmast sörjande är makan Linnéa och två döttrar med familjer.

LEKSAND. Backhans Maria Andersson, Plintsberg, avled den 27 maj i en ålder av 89 år på Mora lasarett. Hon var född och uppväxt i byn Östergrav, Rättvik.

1935 gifte hon sig med framlidne Gunnar Andersson från Plintsberg. Paret flyttade till Solna 1939 där de bodde under cirka 20 år. De flyttade senare till makens fädernegård i Plintsberg. Maria var intresserad av att fiska, spela kort och bingo.

Närmast anhöriga är sonen Bengt och dottern Berit med familjer.

LUDVIKA. Bror Pettersson avled den 26 maj i en ålder av 80 år. Han var en genuin Marnäsbo, född, uppväxt och bosatt i Marnäs i stort sett hela livet.

Som 14-åring fick han sitt första arbete och det borde ha varit ett drömjobb eftersom det var vid Centrumhotellets glasstillverkning. Därefter var han tapetserarlärling hos Björks möbler innan han blev anställd vid dåvarande Hillängsgruvan.

Efter militärtjänsten 1944 började han vid järnvägen för att sedan bli anställd en period vid Asea. Bror Pettersson hann även vara byggnadsarbetare innan han 1952 blev fastighetsskötare vid HSB, senare Ludvikahem.

Många minns honom säkert som ordningsvakt, andra som en dansant man som till och med under 1940- och 1950-talen fick epitetet danskungen. Intresset för dans följde honom sedan livet ut. Han tyckte om att cykla, var intresserad av fotboll och av naturen.

Närmast sörjande är två döttrar med familjer, en styvson med familj samt hans tidigare sambo.

MANGSKOG. Lennart Nordin, bördig från Sundborn, avled den 24 maj. Han blev 70 år. I början på 80-talet flyttade Lennart Nordin till Värmland och Mangskog där han drev Fjälltorps ekologiska odlingar. Han tillhörde Mangskogs sportklubb. Han var med och byggde deras nya klubblokal.

Lennart Nordin sörjes närmast av maka, tre barn, barnbarn samt sex syskon.

ORSA Gudrun Eriksson, Stenberg, har avlidit, 79 år gammal. Närmast sörjande är maken Erik samt barnen Anders, Stina, Karin och Gunnar med familjer.

TJÖRN-HEDEMORA. Patricia Almqvist, Valåsen, Kållekärr, har avlidit i en ålder av 80 år. Hon var född i Pretoria, Sydafrika.

Patricia Almqvist har under sitt yrkesverksamma liv arbetat som flygvärdinna samt som turistchef i Hedemora. Hon var aktiv inom Inner Wheel.

Närmast sörjande är barnen Susan och Carl Johan med familjer.

ÄLVDALEN. Malin Södersten, Holen, Älvdalen, har avlidit i en ålder av 88 år. Hon var änka efter Lennart Södersten sedan 1982. De senaste tre åren bodde hon på Solglimten i Älvdalen. Närmast anhöriga är tre barn med familjer samt en syster.

Mer läsning

Annons