Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BJURSÅS. Emma Andersson, Sandtäktsgården, avled den 6 september 96 år gammal. Emma Andersson var född i Björsberg och var bygden trogen.

Hon har arbetat i hemmet och skött ett litet jordbruk. Hennes fritidsintressen var hemmet och virkning. Emma Andersson var tidigare aktiv inom bystugeföreningen, särskilt i samband med dess bildande.

De senaste fem åren har Emma Andersson bott på Sandtäktsgården. Hon sörjes närmast av son med familj.

JÄRNA. Sunn Sven-Erik Eriksson, Storbyn, avled på Falu lasarett den 14 september efter en längre tids sjukdom. Han blev 66 år.

Sven-Erik, som var född och uppväxt byn i Morn i Järna, började i unga år att arbeta som cykelreparatör hos Knutes Alfred på Myrbacka. Han kom senare till ett snickeri i Järforsen innan han började vid Bössfalls snickeri i Noret. Wiklunds Glas fönsterfabrik i Emaus blev nästa arbetsplats där Sven-Erik under många år arbetade som verkmästare. När företaget gick i konkurs övertog han tillsammans med fyra arbetskamrater fabriken och drev verksamheten vidare under några år.

Sven-Erik var en erkänt duktig finsnickare och yrkesman. Under de sista två åren fram till pensioneringen deltog han i arbetet med att flytta Herrgården till Vansbro där han gjorde en ovärderlig insats i arbetet med detaljrenoveringen. Han har under de senaste åren även varit sysselsatt med att renovera föräldrahemmet i Morn.

Sven-Erik har i många år tillhört hemvärnet liksom kretsrådet inom Konsum Svea. De senaste åren har han även varit engagerad inom kyrkopolitiken för Socialdemokraterna.

På fritiden vistades han gärna vid det egenhändigt byggda fritidshuset vid Eldån. Det som ändå låg Sven-Erik varmast om hjärtat, och som höll honom vid gott mod trots svår sjukdom, var att umgås med de tre barnbarnen.

Sunn Sven-Erik Eriksson sörjes närmast av hustrun Birgitta, dottern Susanne med familj och av en syster med familj.

JÄRNA. Ellen Olsson, Noret, avled på Mora lasarett den 13 september i en älder av 78 år. Hon var född och uppväxt på den gård i Noret, där hon varit bosatt tills för fyra år sedan då hon tillsammans med maken flyttade till Solgärdets servicehus.

I unga år hjälpte hon till i föräldrarnas jordbruk. 1955 gifte sig Högosta Ellen med Gunnar Olsson från Sunne och paret övertog gården som de drev vidare med får, höns och bärodlingar.

Även på fritiden var det omsorgen om trädgården och hemmets sysslor som var det stora intresset. Sedan ungdomen var hon medlem i Järna Missionsförsamling där sång och musik låg henne varmt om hjärtat liksom syföreningen. Hon var även aktiv inom Norets bystugeverksamhet.

Ellen Olsson sörjes närmast av maken Gunnar, sönerna Mats-Åke och Sven-Erik, dottern Ingegerd med familj samt av en broder.

SAXDALEN. Margit Karlström, Solgärdet, avled den 12 september i en ålder av 93 år. Hon var bördig från Bergsbo strax utanför Grangärde.

I början av 1930-talet träffade hon Gustaf Karlström som drev en diverseaffär i Saxdalen. De gifte sig och arbetade sedan tillsammans i affären i många år fram till att den såldes.

Efter att ha varit bosatt i Ludvika en tid flyttade hon till Solgärdet. Margit Karlström trivdes när hon fick vara ute i skog och mark. Hon var också mycket barnkär.

Närmast anhöriga är en son och syskonbarn.

SMEDJEBACKEN. Ingvar Lundgren avled den 15 september i en ålder av 83 år. Han var född och uppväxt i Smedjebacken. 1944 blev han anställd vid Asea i Ludvika och arbetade kvar på företaget fram till sin pension 1983.

Efter pensioneringen flyttade han och hustrun tillbaka till Smedjebacken. En bidragande orsak var sommarstugan i Torrbo som låg honom varmt om hjärtat och där de tillbringade somrarna.

Ingvar Lundgren var idrottsintresserad, något som IK Heros hade nytta av när han var yngre. Efter flytten till Ludvika ägnade han sina krafter åt LFFI, först som aktiv, sedan som ledare inom ungdomsidrotten. Närmast sörjande är hustrun och sonen med familj.

Mer läsning

Annons