Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

DALA-FLODA. Snickeriarbetare Erik W Johansson, Forsgärdet, avled den 19 juni i en ålder av 91 år. Han var född och uppvuxen i Stenberget, varför han i dagligt tal i bygden kallades Stenbergs-Erik.

Till Dala-Floda kom han genom giftermål. I ungdomen arbetade han i skogen och senare inom byggbranschen. Under en följd av år arbetade han vid Dala-Floda Snickeri och åren före pensioneringen jobbade han vid Dalaträ i Mockfjärd.

Han var under många år ordförande i Floda södra vägsamfällighet och efter pensioneringen var han under några år reseansvarig inom Floda-Björbo PRO-förening.

Jakt och fiske var hans främsta fritidsintressen. Närmast sörjande är maka och två söner.

LEKSAND. Ingrid Vestberg, Hjortnäs, avled den 19 juni på Falu lasarett i en ålder av 86 år. Ingrid Vestberg var född i Ekby församling, söder om Mariestad och flyttade till Leksand i ungdomen. Där skötte hon om hemmet och familjen. Tillsammans med maken tyckte hon om att resa. Blommor och trädgård var hennes stora intresse. Ingrid Vestberg var medlem i PRO, Hjärt- och lungsjukas förening och Diabetesföreningen. Hon efterlämnar make och barn med familjer.

LEKSAND. Viola Prosell, Gamla Siljansnäsvägen 36, avled den 19 juni på sin 87-årsdag i hemmet. Närmast sörjande är sonen Mats och dotterna Marianne med familjer.

MALMKÖPING-LUDVIKA.

Matts Backström avled den 18 juni efter en lång tids sjukdom i en ålder av 51 år. Han var född och uppväxt i Ludvika. Efter studentexamen vid Högbergsskolan flyttade han till Stockholm och läste vidare vid KTH. Där träffade han Karin och under studietiden fick paret sin första son Filip.

1978 tog han sin civilingenjörsexamen och samma år gifte han sig med Karin.

Familjen flyttade till Arboga 1979 där han arbetade med dataprogram för de "svarta lådor" som finns i flygplan. I Arboga utökades familjen med sonen Karl.

Årsskiftet 1982-1983 fick han anställning vid Volvo IT i Eskilstuna. Han jobbade med utveckling av datorstyrd konstruktion fram till att han drabbades av sjukdom.

För några år sedan flyttade familjen till Malmköping.

Matts Backström var sedan unga år intresserad av musik. Under skolåren spelade han trumpet. Efter fyllda 40 år lärde han sig spela fiol. Sommarstugan mellan Smedjebacken och Säter var en oas han gärna besökte. Det tredje stora intresset var umgänget med familjen. Närmast sörjande är makan Karin, sonen Filip med familj, sonen Karl, modern och en broder med familj.

SILJANSNÄS. Selma Nygårds, född Nilsson, avled den 15 juni på Björkbacken, knappt en månad innan hon skulle fylla 100 år. Selma föddes på Soller- ön och flyttade till Almo i mitten av 1920-talet i samband med giftermålet med Johan. Där drev makarna jordbruk tillsammans. Under 1950-talet flyttade de sedan till Leksand där Selma blev kvar tills hon för några år sedan, flyttade till Björkbacken. Selmas största intresse var hemmet och familjen. Hon efterlämnar tre barn med familjer.

SMEDJEBACKEN. Olle Behm, Stimmerbo, avled den 17 juni i en ålder av nära 84 år. Han var född i Jönköping, men växte upp i Vanbo söder om Smedjebacken.

Som ung var han inställd på att bli skogsmästare och började studera med den inriktningen, men sadlade om och blev polis. Den banan inleddes i Hedemora 1949 - på julafton - och sedan följde fem år som fjärdingsman i Garpenberg.

1955 kom han med sin familj till Smedjebacken. Därefter arbetade han på de stationer som fanns i kommunen på den tiden, Söderbärke, Morgårdshammar och Smedjebacken, samt även i Ludvika. Under en period var Olle Behm polischef i Smedjebacken.

Efter 21 år som polis bytte han bana och arbetade som socialsekreterare från 1970 fram till pensioneringen.

Hans stora intresse var att vistas i naturen, allra helst som jägare. Viktigt för honom var också sommartorpet som han började bygga 1957 på Talludden utanför Stimmerbo, det torp som så småningom blev familjens permanentbostad.

Närmast sörjande är makan och tre söner med familjer.

Mer läsning

Annons