Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BORLÄNGE. Alrik Herrdin, Betesgatan, avled den 11 mars i en ålder av 81 år.

Han var född i Lillhärdal och i unga år arbetade han i skogen och som flottning hemma i Härjedalen.

Senare flyttade han till Nordmark i Värmland där han arrenderade ett jordbruk i några år. Efter detta flyttade han tillbaka till Olingdal.

I slutet av 1950-talet flyttade han till Dalarna och efter ungefär ett år fick han anställning på Domnarvets järnverk Där blev han kvar till sin pensionering.

På fritiden var de stora intressena jakt, fiske och bärplockning. Han gillade också att vistas i naturen och vid sommarstugan i Olingdal, Härjedalen.

Alrik Herrdin var alltid en glad och hjälpsam person. Han sörjes närmast av makan Selma samt två söner med familjer samt en syster.

BORLÄNGE. Mait Eriksson, Storsten, Borlänge född den 16 juni 1923 har avlidit i en ålder av 79 år.

Närmast sörjande är två söner med familjer.

Han föddes och växte upp i Kvarnsveden. Sedan 1960- talet och fram till pensioneringen drev han ett åkeri. Bland fritidsintressena märks jakt. Närmast sörjande är maka samt två söner med familjer.

GAGNEF. Margareta Ramér, Älvnäs, Gagnef, avled den 12 mars i en ålder av nära 58 år. Hon kom år 2000 till Gagnefs kommun, där hon fick anställning som syo-konsulent.

Närmast sörjande är särbo.

GUSTAFS. Alice Johansson, Åsen, Gustafs, har avlidit i en ålder av 78 år.

Hon var född och uppvuxen i Åsen. Tillsammans med sin make drev hon ett jordbruk i byn tills en son övertog verksamheten.

Alice Johansson älskade barn, blommor och att lösa korsord.

Närmast sörjande är maken Karl-Erik, syskon samt sex barn.

JÄRNA. Tora Nilsson, Skålö, avled på Mora lasarett den 14 mars efter en tids sjukdom. Han blev 87 år.

Tora var född och uppväxt i Fredriksberg men kom till Vansbro i 15-årsåldern för att ta hand om sin morfar. Genom giftermål hamnade Tora i Skålö där hon ägnat sin insats åt att sköta hem och familj. Under de senaste sju åren har hon varit bosatt vid Solgärdets servicehus i Järna. Ett av Toras stora intressen var polkagriskokning, en kunskap som tog tog med sig från uppväxtåren i Fredriksberg. Hon lärde upp släkten i konsten, något som i dag blivit en stark jultradition bland många hushåll i Skålö. Själv tillverkade hon uppemot 40 kilo polkagrisar till jul som hon delade med sig utav till grannar och vänner. Tora Nilsson sörjes närmast av maken Mor Robert, tre barn, sex barnbarn och fyra barnbarns barn.

LIMA. Kvarn Svea Thunberg, Västra Tandö i Lima avled söndagen den 16 mars i en ålder av 89 år. Närmast sörjande är barnbarn med familjer samt syster och broder.

LUDVIKA. Göte Karlsson, Hedvägen 6, avled stilla i sitt hem efter en lång tids sjukdom, måndag 10 mars i en ålder av 66 år. Han var bördig och uppväxt i Kalix.

Fjorton år gammal hörde han till de många ungdomar från hela landet som värvades till ASEA-verken i Ludvika mot arbete samt bostad och hushåll i ASEA:s Pojkhem.

21 februari 1951 började han som springpojke. Efter en period på maskinverkstaden, LM, kom han till tidsstudiekontoret. "Kalix", som han kallades, genomgick ASEA-skolan och läste på kvällstid in ingenjörsexamen. Avdelning LFU, numera Switchgear, blev sedan hans arbetsplats med montageansvar för anläggningar i hela världen som huvudsaklig uppgift. Han vistades åratals utomlands, bland annat i Saudiarabien, Kuwait, Qatar och Indonesien.

När han pensionerades från ABB 2001 hade han dessförinnan hyllats som en av företagets få dubbelveteraner, alltså med 50 års tjänst bakom sig. I tidigare år var han fackligt aktiv i Metall.

Familjen och hemmet var hans allt, i synnerhet barnbarnen på senare år. Stugan på Näset vid Norra Hörken var sommarens stora fritidssysselsättning. Närmast sörjande är makan Gun, döttrarna Elisabeth och Lena med familjer samt syskon.

Mer läsning

Annons