Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BORLÄNGE. Kjell Bergkvist, Bergslagsbyn, avled den 15 juli efter två års svår sjukdom. Han blev 58 år. Närmast anhöriga är dottern Nina samt mor.

Kjell Bergkvist som var född i Bergslagsbyn var vid sin bortgång bosatt i föräldrahemmet.

Efter utbildning till elingenjör arbetade Kjell på SSAB. Han var en flitig resenär, gärna med resmål i Asien. Några av dem var vandringsleder i Nepal och Thailand. I det sistnämnda landet träffade Kjell Bergkvist sin blivande hustru.

Fritiden ägnade Kjell gärna åt huset och åt att åka motorcykel. Han var även intresserad av amatörradio. Då han under de sista åren var sjukskriven besökte Kjell Bergkvist ofta Domnarvets snickeriverkstad där han arbetade med olika saker.

BORLÄNGE. Valter Dixgård, Lindåkersvägen 11 B, avled den 22 juli i en ålder av 83 år. Närmast anhöriga är hustrun Margit samt barnen Ulla och Hans med familjer.

BORLÄNGE. Linnéa Karlsson, Borlänge, avled 84 år gammal den 8 juli. Hon sörjes av vännerna.

Linnea Karlsson som var född i Fagersta bodde den första tiden i Borlänge i Bergslagsbyn. Efter giftermål blev det flytt till Kvarnsveden.

I många år arbetade Linnéa som tillskärare på CTH Ericsons hatt- och mössfabrik. Hos det anrika Borlängeföretaget blev hon kvar till pensionen.

På fritiden ägnade sig Linnéa en hel del åt sömnad, bland annat Hardangersömnad. Cykla var en annan fritidsaktivitet som Linnéa gärna ägnade sig åt. I föreningssammanhang var hon medlem i PRO Kvarnsveden.

BORLÄNGE. Margit Jansson, Borlänge, avled den 14 juli i en ålder av 88 år. Hon sörjes närmast av sonen Hans, sonhustrun Birgitta, barnbarn, barnbarnsbarn, bror med familj samt av Inga och Ulla ned familjer.

Margit Jansson var född i Linghed. Som barn bodde hon i Svärdsjö och Ulfshyttan innan familjen bosatte sig i Borlänge.

Utbildning fick Margit i Hushagens skola och på Husmodersskolan i Borlänge. Hon arbetade sedan några år i familj. Efter giftermålet med Gösta bodde paret i Gylle där sonen Hans föddes. Margit Jans blev tidigt änka.

Yrkesverksam var Margit som hushållerska på damfrisörskeskolan och blev senare butiksanställd. Hon hade då Östbergs möbelhus, Domusvaruhuset i Borlänge och möbelavdelningen på vad som tidigare hette Obsvaruhuset som arbetsplatser.

På sin fritid uppskattade Margit att vistas i naturen. Hon tillbringade gärna somrarna i stugan i Hean.

BORLÄNGE. Arne Wikars, Industrigatan 11 B, avled den 25 juni i en ålder av 58 år. Närmast anhöriga är barnen Johan och Anna, ett barnbarn samt åtta syskon med familjer.

Som yngst i en syskonskara på tio barn växte Arne Wikars upp i Nya Sjöberget i Kvarnsveden. Sju år gammal råkade Arne ut för en olycka i skolan och fick höftkulan krossad. Det

efter att ha fallit ner från en ribbstol. Trots skadan, som tvingade honom att gå med kryckor i tre år, blev Arne Wikars som lite äldre en duktig idrottsman.

Arne spelade fotboll i Forssa BK och tävlade i orientering för Kvarnsvedens GoIF. flera Vasalopp fanns också med Arne Wikars idrottsliga meritlista.

Efter att ha utbildat sig till byggnadsingenjör vid en skola i Katrineholm arbetade Arne för Bygg Oleba. Senare blev SIAB arbetsgivare för Arne som några år var stationerad i det forna Östtyskland.

Arne Wikars som de sista åren var sjukpensionär var känd som, en omtänksam medmänniska.

RÄTTVIK. Anna Sten avled den 17 juli i en ålder av 91 år. Hon var född i Plintsberg och bodde i Stenbacken. Anna arbetade som postkassörska i 40 år och ägnade sig på fritiden åt trädgården, handarbete och vävning. Romme missionshus låg henne varmt om hjärtat och hon var engagerad i församlingen.

Närmast sörjande är fyra döttrar med familjer.

Mer läsning

Annons