Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

FALUN. Oscar Lundberg, Sturegatan, avled den 4 februari efter en kort tids sjukdom. Han blev 84 år gammal.

Oscar var född och uppvuxen i Öje i Malungs kommun. Han flyttade till Falun där han var fanjunkare på Dalregementet. Oscar var ett känt ansikte för alla värnpliktiga, då han var läkarens administrativa "högra hand".

Han tillhörde också en grupp äldre militärer som varje lördag träffades på regementet för att bada bastu tillsammans. Där diskuterades politik och andra spörsmål. Detta fortsatte Oscar med långt efter sin pensionering.

Oscar var en välkänd profil i staden och syntes ofta ute promenerande med taxen Ruff. Oscar trivdes i skog och mark där han plockade allehanda bär,och många grannar och vänner fick ta del av den välrensade skörden.

Orientering var ett stort intresse och han avverkade kommunens alla orienteringsbingo-tävlingar under åren.

Han var oerhört generös, social, omtyckt och ett kvicksilver som aldrig satt stilla.

Närmast sörjande är barnen Gunilla, Jan och Lina, barnbarn och barnbarnsbarn.

FREDRIKSBERG. Svea Wallblom, Säfsgården, avled den 4 februari i en ålder av 99 år. Hon växte upp i Borlänge, men flyttade sedan till Ludvika. För omkring 35 år sedan kom hon till Säfsgården.

Svea Wallblom var omtänksam mot sina kamrater och hjälpte gärna dem och övriga inneboende med olika sysslor. Hon var alert och pigg ända fram till bortgången.

RÄTTVIK. Jord- och skogsbrukare Arne Gifvanes, Boda kyrkby, avled den 29 januari, 59 år gammal.

Närmast sörjande är barnen Anders, Anna och Erik.

RÄTTVIK. Fotograf Karl-Erik Eriksson, Rättvik, avled den 4 februari i en ålder av 88 år.

Efter fotografiutbildning hos sin faster i Jönköping i början av 30-talet och arbete hos bland annat den framträdande fotografen Arne Wahlberg i Stockholm, flyttade Karl-Erik och hans fru Anna-Lisa till Rättvik 1949 för att själv utvecklas vidare.

Då Karl-Erik var av gammal bysell släkt var det naturligt att välja Rättvik.

Vid den här tiden var fotografi ett riktigt hantverk. Karl-Erik fotograferade, framkallade och kopierade. Många var de rättvikare och utsocknes som blev förevigade i den enkla miljön i Hvilan vid Enån, där nu bara paviljongen finns kvar. År 1958 flyttade man till moderna lokaler vid busstorget. Där verkade han fram till pensioneringen 1982. Efter pensioneringen trivdes nog Karl-Erik som bäst då han fick sköta om sin gård i Vikarbyn, prata med fåglarna, se Siljan och känna lugnet. Men han har också varit aktiv inom bland annat Lions, Fotoklubben och IFK Rättvik Bandy.

Närmast sörjes han av makan Anna-Lisa, barn och barnbarn samt övrig släkt och vänner.

VALSEBOSUND. Gunnar Granholm avled den 30 januari i en ålder av 72 år. Han var bördig från Borlänge. På 40-talet flyttade familjen till Grangärde.

Efter värnplikten arbetade Gunnar Granholm som plåtslagare på faderns verkstad i Grangärde. Han gifte sig och byggde hus. Senare, på 60-talet, körde han taxi några år. Stationen låg vid Essomacken i närheten av hotellet.

Därefter började han på nytt med verkstadsarbete och hade under några år en egen bilplåtverkstad för att sedan vara anställd, bland annat vid Bodingers verkstad.

I mitten av 80-talet flyttade han till Göteborgstrakten och arbetade även där som plåtslagare och svetsare. Där bodde han tillsammans med sambon Barbro, men trivdes allra bäst på hennes ställe i Dalsland med skogen som omgivning.

I yngre år tyckte Gunnar Granholm om att fiska. Han gillade musik och spelade lite dragspel och gitarr. Att snickra var ett annat intresse. Han var omtyckt och drog sig inte för att hjälpa till när så behövdes.

Närmast sörjande är sambon, en son med familj och syskon.

Mer läsning

Annons