Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BORLÄNGE. Emmy Andrén, Sveaborgsgatan 9, avled den 31 mars i en ålder av 79 år.

Emmy Andrén som var född i Stora Tuna växte upp i Dalkarlsbo i Silvberg. Sedan Emmy träffat sin blivande make Erik var det 1943 dags för äktenskap. Familjen bodde under många år i Ulfshyttan där Erik arbetade i gruvan.

Emmy som under barnens uppväxttid var hemmafru började yrkesarbeta sedan familjen flyttat till Borlänge och Kvarnsveden. Det var som vårdbiträde på Gyllehemmet där Emmy under ett 20-tal år gjorde uppskattade insatser inom åldringsvården.

Emmy Andrén var allmänt känd som en omtänksam människa. Hon var sjuk i många år sedan hon drabbats av svåra hjärtbesvär som krävde operativa ingrepp. Sin sjukdom till trots, visade Emmy många prov på en vilja utöver det vanliga. Hon försökte leva så normalt som möjligt och var aktiv i olika sammanhang till strax före sin bortgång. Emmy Andrén sörjes närmast av maken Erik samt barnen Gun-Britt och Esbjörn med familjer, barnbarn och barnbarnsbarn.

IDKERBERGET. Förre gruvarbetaren Kurt Gärdskog, Gruvvägen 3, avled den 28 mars vid en ålder av 76 år.

Kurt Gärdskog som var född och uppvuxen i Stora Tuna kom att ägna större delen av sitt yrkesverksamma liv åt gruvarbete. Till gruvan i Idkerberget kom Kurt 1950. Här arbetade han sedan kvar under drygt ett kvartsekel, fram nedläggningen av gruvan.

Även efter nedläggningen av gruvan i Idkerberget fortsatte Kurt med gruvarbete, bland annat en kortare period i Saudiarabien. Under de sista åren fram till sin pensionering arbetade Kurt Gärdskog i gruvan i Falun.

Fritiden då han var yrkesarbetande och som pensionär vistades Kurt, som var en sann skogsmänniska, gärna och ofta i skog och mark. Han fann stor glädje i att hugga ved eller fiska. Sommartid blev det ofta resor med husvagn. Resmål som uppskattades av Kurt och makan Gunvor var bland andra norra Dalarna, Blekinge och Skåne. Närmast anhöriga är makan Gunvor och sönerna Mikael och Karl.

LUDVIKA. Borghild Ele-

skär, född Holmgren, avled den 29 mars i en ålder av 89 år. Hon var född och uppväxt i Arvån i Västerbotten. Sin yrkesbana började hon som kokerska åt skogsarbetare. På 1940-talet arbetade Borghild Eleskär på ING3 i Boden som köksbiträde. Där träffade hon Gunnar som gjorde sin militärtjänst. De gifte sig 1948 och flyttade till Ludvika. Paret fick två barn, Jan och Ann-Christin. Hon var på den tiden hemmafru och ställde alltid familjen i första rummet.

När barnen vuxit upp fick hon anställning som städerska vid SJ där hon sedan arbetade fram till sin pension. Närmast sörjande är maken, två barn med familjer, samt en broder.

MALUNG. Gunnar Groop, Böle i Malung, avled torsdagen den 27 mars i en ålder av 83 år. Han var född i Böle. Närmast sörjande är syskon och syskonbarn med familjer.

SMEDJEBACKEN. Greta Ericson avled lugnt och stilla den 28 mars i en ålder av nära 78 år. Hon föddes i Kolviken och förblev bygden trogen i hela sitt liv. Efter skolgång i Gubbo arbetade Greta Ericsson bland annat på Asea och i mataffärer i Ludvika och Smedjebacken.

Hon träffade blivande maken Gösta och de gifte sig 1949. De bosatte sig i Kolviken och fick dottern Monica. I sin ungdom sjöng hon i gruppen Fem glada godtemplare. Hon deltog i sångtävlingar som solist. Sången följde Greta genom livet. Även på ålderns höst var hon en flitig medlem i PRO:s sånggrupp i Smedjebacken.

Greta Ericsson var också sportintresserad och då speciellt av motorsport och ishockey. Hon följde gärna med barnbarnet till Avesta och såg på speedway. Hon var en glad och positiv människa som delade med sig av sig själv.

Närmast sörjande är dottern Monica med make, samt barnbarn med familjer.

Mer läsning

Annons