Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

GÄVLE. Timo Wihlman avled den 24 augusti i en ålder av 47 år. Han var född i Tammerfors, Finland. Familjen flyttade sedan till Sverige. Först till Gävle och därefter, när Timo Wihlman var elva år, till Ställberg.

Han arbetade som kylmontör och var anställd bland annat vid Elektromontage i Ludvika. Senare flyttade han tillbaka till Gävle där han som delägare i en företag fortsatte att arbeta inom samma bransch.

Timo Wihlman var något av en tusenkonstnär som gav sig på det mesta och även klarade det. Fritiden ägnade han gärna åt sin motorcykel och att fiska.

Närmast anhöriga är två barn och syskon.

LIMA. Mats Mattsson, Heden i Lima avled torsdagen den 29 augusti på Mora lasarett efter en kort tid sjukdom. Han blev 91 år gammal. Han var född i Branäs, Värmlands Dalby men gifte sig 1940 och flyttade då till Lima. Han sörjes närmast av barn och barnbarn med familjer.

MALUNG. Bygg Ella Pettersson, Lisagatan i Malung avled måndagen den 2 september i en ålder av 78 år. Hon var född i Yttermalung. Närmast sörjande är barn och barnbarn med familjer samt syskon.

RULLSAND.

Anders "Söder" Söderström, Rullsand, Skutskär, avled den 28 augusti i en ålder av 54 år. Närmast sörjande är hustrun Eva, barnen Fredrik och Sara, mor och far, en broder med familj samt svärföräldrar.

Anders Söderström var född och uppväxt i Pusselbo. Han flyttade i 20-årsåldern till Kvarnsveden.

Sedan 1964 arbetade Anders på Kvarnsvedens pappersbruk med fordonsverkstaden som arbetsplats. Fritidsintressena var många och gällde främst idrott i alla dess former.

Då det gällde fotboll var Anders Söderström under åren engagerad i Amsbergs SK, IF Tunabro och Forssa BK. I friidrotts sammanhang var Kvarnsveden Anders klubb. Även i Korpen med dess breda utbud av motion och idrott var Anders Söderström engagerad.

Bingo var ett stort intresse för Anders som brukade ägna måndagar åt att jobba på den bingo Borlänge Stora Tuna Bandy då ordnar.

Skogen tyckte Anders om att ströva i, han plockade gärna svamp och bär. På senare år bodde Anders ofta nära havet. Det gjorde han i sin husvagn som var uppställd på Rullsands camping utanför Skutskär. Där avled också Anders.

SUNDSVALL. Bertil Ericsson, Sundsvall, har avlidit 93 år gammal. Han föddes i Falun, där hans far var kompanichef vid regementet I 13.

En sund uppväxt med många fritidsaktiviteter resulterade i stora framgångar och engagemang inom idrotten. Efter studentexamen i Falun 1929, gick Bertil Ericsson på Påhlmans Handelsinstitut i Stockholm. Han hade sedan olika arbetsuppgifter innan han blev försäljare för Sandvikens Jernverk på Norrland. 1944 bosatte han sig i Sundsvall. Några år arbetade han som försäljningschef för Fagerstaprodukter på Norrland i företaget Ramströms i Härnösand.

Men längtan till den nybyggda villan och kamraterna i Sundsvall gjorde att han i stället startade ett eget företag med namnet Firma Bertil Ericsson, senare AB Centrifugalplast. Företaget övergick efter tio år i AB Trelleborgs ägo men Bertil Ericsson var även fortsättningsvis chef för företaget fram till sin pensionering.

Yrkesmässigt var plast hans huvudintresse och han var under sin aktiva tid ledamot i plastbranschens organisationer och förbund.

Efter pensioneringen återupplivade han sin gamla firma och lanserade egna uppfinningar, bland annat ledmarkeringar i fjällvärlden.

Som pensionär engagerade han sig mycket i pensionärsrörelsen.

Bertil Ericssons hustru Nancy avled 1998.

Närmast sörjande är fyra barn, barnbarn och barnbarnsbarn samt övrig släkt

och vänner.

Mer läsning

Annons