Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

FREDRIKSBERG. Nils Persson avled den 5 juni, knappt en månad innan han skulle fylla 85 år. Han var född i Hån norr om Fredriksberg och har bott i Gravendal innan han flyttade till Fredriksberg. Innan han började arbeta i skogen jobbade han på lantbruket.

Skogen blev sedan hans huvudsakliga arbetsplats. Det blev dock en tid på tapetfabriken och därefter några AMS-jobb innan han gick i pension.

Hans stora intresse var naturen och fiske. Bärplockning på sensomrarna var en annan kär sysselsättning så länge hälsan tillät. Nils Persson var också medlem i PRO.

1944, under kriget, gifte han sig med Vena och den 27 maj i år kunde de fira sin 60:e bröllopsdag. Närmast sörjande är hustrun, samt tre söner med familjer.

GRÄNGESBERG. Ritva Fagerström avled den 31 maj i en ålder av 65 år. Hon var bördig från Kemi i Finland och kom till Sverige och Grängesberg som krigsbarn under andra världskriget.

Hon växte dock upp i Filipstad där hon även hade sin skolgång. Sedan återvände hon till Grängesberg och arbetade i en blomsteraffär.

Därefter följde en period då hon var hemma och skötte de tre barnen. Hon öppnade och drev en egen kiosk vid vägen mot Kyrkviken, var lantbrevbärare och under de senaste åren hemsamarit.

Ritva Fagerström var gift med Hans, eller "Trisse" som kan kallades, som gick bort för 15 år sedan. På fritiden kretsade hennes intresse främst kring hemmet och kring barnbarnen. Hon värnade också mycket om de gamla.

Närmast sörjande är tre barn med familjer samt modern och fadern.

LARSBO. Margit Karlsson avled den 3 juni efter en längre tids sjukdom i en ålder av 62 år. Hon var bördig från Gonäs och hade sin allra första anställning på Asea i Ludvika.

Hennes största del av arbetslivet har dock varit inom sjukvården. Först som sjukvårdsbiträde, sedan - efter utbildning - som undersköterska. Under åren 1981-1983 arbetade hon på Danderyds sjukhus i Stockholm.

Hon träffade byggnadsarbetaren Lars och tillsammans återvände de till Dalarna och bosatte sig i Larsbo. I Larsbo kom hon med glädje och entusiasm att delta i arbetet för Larsbo Bygdegårdsförening. Ett arbete som syftar till att stärka samhörigheten i byn och ge de boende en god livskvalitet.

Margit Karlsson var en sann hembygdsvän, en generös och hjälpsam person. Allra viktigast för henne var hennes barn och barnbarn som fick ta del av hennes kärleksfulla och godhjärtade omtanke.

Närmast sörjande är maken Lars, de tre barnen Regina, Karin och sonen Roger med familjer, samt syskon med familjer.

LUDVIKA. Kaarlo Sahlman avled den 9 juni efter en längre tids sjukdom i en ålder av 80 år. Han var bördig från norra Karelen i Finland. 1953 kom han till Sverige och blev gruvarbetare i Persberg, Värmland. Nio år senare flyttade han till Fredriksberg och arbetade i skogen.

Det blev sju år som skogsarbetare. Sedan bosatte han sig i Morgårdshammar och jobbade som fräsare fram till pensionen 1980.

Med fiske och naturliv som stora sina intressen återvände han till Fredriksberg. 1992 blev han änkling då makan Aini gick bort. Han bodde kvar ett år, men flyttade sedan till Ludvika där han kom närmare sina barn.

Kaarlo Sahlman var medlem i finska PRO och i den finska föreningen för krigsveteraner.

Närmast sörjande är sex barn med familjer.

MALUNG. Drivis Lars Halvarsson, Lisagatan, Malung, avled den 9 juni i en ålder av 68 år. Han var född och uppvuxen i Backbyn i Malung. I början av 60-talet flyttade han till Slite på Gotland. Där bodde han fram tills för två år sedan då han återvände till hembygden Malung. Närmast sörjande är barn med familjer samt en syster.

Mer läsning

Annons