Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

GRÄNGESBERG. Sally Grip avled den 21 oktober i en ålder av 89 år.

Hon föddes på Finnäset utanför Ludvika. När hon var bara två år drunknade hennes far. Släktingar tog hand om henne, men fick inte bli fosterföräldrar då de ansågs vara för gamla.

I stället placerades hon på Räfsnäs som då var fattighus. Sally fick dock så småningom fosterföräldrar som accepterades och växte upp hos dem i Kallernäs utanför Storå. Hon hade tur med placeringen och blev väl omhändertagen.

Vid 17 års ålder återvände hon till sin mor som då bodde i Smedjebacken. Modern hade en ny make som blev Sallys fosterfar, en man som Sally kom att tycka mycket om.

Sally fick sedan anställning som kallskänka vid Cityhotellet i Örebro. Där träffade hon sin blivande man Sigurd. Han var från Grängesberg dit de flyttade.

Där skötte hon hemmet och familjen som så småningom utökades med två barn.

När barnen växt upp började Sally arbeta utanför hemmet och var i ungefär fem år, fram till pensioneringen, anställd på Asea.

Sally Grip var en hemmets kvinna. Hon sydde kläder, handarbetade och var duktig på matlagning. Samtidigt var hon utåtriktad, varm, positiv och trevlig.

Hon var duktig att sjunga, vilket medförde sånguppdrag i såväl kyrkan som på revyscenen. Bland annat medverkade hon i den nyårsrevy som tidigare sattes upp i Grängesberg. Vidare kunde hon spela både orgel och cittra. Sally var troende inom statskyrkan.

Närmast sörjande är dottern och sonen med familjer.

LEKSAND. Oskar Danielsson, Norr Bergsäng, avled på Edshultsgården onsdag den 20 oktober i en ålder av 90 år. Han föddes och växte upp i Venjan.

1940 gifte han sig med Frida med flicknamnet Nordin. Paret flyttade ganska snart till Norr Bergsäng. Oskar Danielsson jobbade hos Tidstrands i Sågmyra. Han var mycket aktiv inom föreningslivet.

Han var medlem i PRO, Hörselfrämjandet, Hjärt- lungsjuka i Nedansiljan och DHR. Han var vidare byuppsyningsman i Bergsäng i 30-talet år.

Byns bystuga låg honom varmt om hjärtat. Han var en riktig "byfixare" och uppfattades allmänt som en snäll, hjälpsam och social person. De senaste 14 åren tillbringade Oskar Danielsson på Edshultsgården.

Närmast sörjande är en syster med familj samt barnbarn med familjer.

VÄSTERÅS/LUDVIKA. Brigadör Eric Lindgren avled lugnt och stilla den 19 oktober i en ålder av 96 år. Den sista tiden bodde han på Tujagården i Västerås.

Han var född och uppväxt i Norrköping. Ända sedan 20-årsåldern då han reste till Frälsningsarméns officersskola i Stockholm för att utbilda sig till frälsningsofficer, har han varit verksam i kåren. Sedan 1928 och in i det sista blev han Frälsningsarmén trogen. 1938 ingick han äktenskap med framlidna Anna-Lisa Lindgren.

Efter krigsskoletiden har han varit kårofficer på många kårer i landet. Under en period var han också riksevangelist och besökte - enligt honom själv - drygt 1 200 platser i Sverige.

Efter sin pensionering fortsatte han att verka för Frälsningsarméns arbete. Han var då bland annat kårledare i Hallstahammar, Enköping, Köping, Avesta, Sala och Limhamn. Det sista uppdraget som ledare innehade han för kårverksamheten i Ludvika. När detta förordnande var avslutat hade han tjänstgjort i 20 år efter sin pensionering.

De sista tio åren verkade han i Skiljebo köpcentrum, Västerås, genom att varje vecka sälja Stridsropet, samla in pengar till verksamheten och samtala med såväl äldre som yngre personer han kom i kontakt med.

Närmast sörjande är de fyra barnen Karl Eric, Leif, Ingrid och Paulina med familjer, samt en kusin i Linköping.

Mer läsning

Annons