Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

BORLÄNGE. Margit Bäck, Borlänge, avled den 24 oktober i en ålder av 81 år. Hon var född och uppväxt i Islingby.

I samband med att hon gifte sig med maken Gustaf flyttade de in till Borlänge. De fick sonen Anders som avled 1979.

Under andra världskriget, hon var då i 20-årsåldern, arbetade Margit med flyktingbarn från det krigshärjade Finland. Det var på Risgården, Barnens dags koloniområde utanför Ludvika. Margit yrkesarbetade under denna tid på ett slakteri. Men det var i affär Margit kom att artbeta större delen av sitt yrkesverksamma liv. De sista 30 yrkesverksamma åren på Borås varuförmedling.

Makarna var intresserade av att resa och de hann besöka många länder tillsammans.

Margit Bäck var som person väldigt utåtriktad och positiv. Hon hade också lätt för att få kontakt med alla människor.

Närmast sörjande är maken Gustaf, barnbarnen med familjer och syskon.

LUDVIKA. Rune Westefall avled den 23 oktober i en ålder av 75 år. Han var bördig från Tyngsjö i Malungs kommun. Vid 15 års ålder, för exakt 60 år sedan den 3 oktober, flyttade han till Ludvika för att arbeta på Asea. Företaget kom sedan att bli hans arbetsgivare ända fram till pensionen.

Även om han lämnade Tyngsjö i unga år, fanns banden hela tiden kvar. Varje sommar tillbringades i föräldrahemmet som finns kvar i familjens ägo. Där trivdes han allra bäst med att gå i skogen, fiska, plocka bär och svamp. Tidigare brukade familjen ibland även åka till fjällen.

Närmast sörjande är makan, samt dottern och sonen med familjer.

MALUNG. Gunnar Ohlson, Villagatan, Malung, avled den 23 oktober i en ålder av 83 år. Han sörjes närmast av maka, son och dotter med familjer samt syskon med familjer.

Ohlson var född och uppvuxen i Grönlands by, Malung. Han började tidigt arbeta inom skinnindustrin och gick sedan över till skogligt arbete. De sista yrkesverksamma åren var han vaktmästare på Malungs sjukstuga.

Hans stora intressen var skogen, sången och idrotten, främst skidåkning.

Han visade stor omsorg om familjen och följde med intresse och engagemang sina barn och barnbarn. Han tyckte också om att umgås med släkt och vänner.

ORSA. Förre vägmästaren Alvar Ohlsson, Heden, avled fredagen den 22 oktober, 78 år gammal. Han föddes på Dala-Järna finnmark och kom via sitt arbete i skogen till Orsa 1948 i samband med rikstaxeringen. Här mötte han sin blivande hustru Ann-Margret från Heden och de gifte sig den första advent 1950. I början av 50-talet utbildade sig Alvar till väg- och vatteningenjör och inledde en lång yrkesbana med projekt som vägbygget över Koppången, Hansjö kraftstation, vägen Evertsberg-Oxberg samt Arlanda flygplats. I början av 60-talet anställdes Alvar som vägmästare vid Vägförvaltningen i Orsa och Mora. En anställning som han hade fram till sin pensionering.

Alvar var på sin fritid intresserad av friluftsliv, jakt och fiske. Han var under en period i början och mitten av 70-talet verksam i Orsa IF, bland annat som ordförande för skidsektionen under storhetstiden då Orsa hade ett av landets bästa klubblag. Han åkte gärna själv skidor, avverkade tio Vasalopp och en start i Marcialonga i Italien. Tillsammans med hustrun var Alvar också intresserad av fjällvandring, vilket under flera decennier resulterade i årliga besök i den svenska fjällvärlden. Han var också medlem i Rotary och hade flera betydande hedersuppdrag i Orsa Aquademi.

Alvar efterlämnar makan Ann-Margret, sönerna Jan-Erik och Lasse med familjer samt övrig släkt och vänner.

SOLLERÖN. Inga Åsbrink har avlidit i en ålder av 88 år. Närmast sörjande är en son med familj, sonhustru med familj samt en syster.

Mer läsning

Annons