Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

BORLÄNGE. Alice Carlsson, Brunnsgatan, har avlidit några dagar efter att hon fyllt 85 år. Hon var född och bodde hela sitt liv i Borlänge.

1942 gifte sig Alice med maken Gunnar och två år efter fick de sonen Hans. 1946 flyttade familjen till Domaregatan som var hennes föräldrars hus som hennes far Algot byggt ut.

Där bodde fram till 1990 då de tvingades flytta då huset, och hela kvarteret, revs för att ge plats åt ny bebyggelse.

Sedan 1990 bodde Alice och maken Gunnar på Brunnsgatan i ett tvåfamiljshus tillsammans med sonen Hans och sonhustrun Ann-Mari.

Alice Carlsson arbetade som läkarsekreterare vid Falu lasarett, senare som kontorist på Hakonbolaget, kontorist på skolkansliet. Hon har även skött ekonomin i maken Gunnars firma, senare även i sonens firma.

Alice Carlsson var en av de första kvinnorna i Borlänge som tog körkort, året var 1955. Hon tyckte om att köra bil och var ofta ute på vägarna och gärna med fader Algot som passagerare.

Alice vårdade flera anhöriga under deras sjukdomstid. Systern Maj dog i cancer 1966, mor Anna dog 1973 och far Algot 1987. Hon skötte dem alla i sitt hem. Även andra släktingar vårdade hon, svärföräldrarna, farbror och faster.

Musik var ett av Alice stora intressen. Hon sjöng i flera körer ända sedan ungdomstiden. Alice var ofta anlitad som solist och ackompanjerades då av maken Gunnar som var organist och körledare.

I ungdomen var Alice Carlsson engagerad i Svenska kyrkan och senare i Svenska missionsförbundet. Läsning, matlagning och bakning tillhörde också hennes intressen. Hennes hem var ett öppet hem med gästfrihet.

Närmast sörjande är maken Gunnar, sonen Hans, sonhustrun Ann-Mari, barnbarnet Susann med maken Johan samt barnbarnsbarnet Joshua.

BORLÄNGE. Lindor Liedbäck, Mjälga Borlänge, har stilla insomnat i hemmet i en ålder av 92 år. Lindor var född i Borlänge. Med undantag för ett år i Ljusne, Hälsingland, blev han hembygden trogen under hela sitt liv.

I 15-årsåldern fick Lindor Liedbäck en praktikplats på Collin & Ström i Borlänge, där han var med och byggde båtar och lärde sig plåtslagaryrket.

Sedan fick han anställning på plåtslagarverkstaden vid Domnarvets järnverk där han var kvar till pensioneringen i början av 1970-talet.

Under kriget var Lindor Liedbäck placerad dels vid norska gränsen i norra Dalarna och dels i Haparanda vid Finska gränsen. Lindor Liedbäcks stora intresse i livet var trädgården, där han hobbyarbetade ända fram till sista dagen.

Närmast sörjande är dottern Inga-Lill samt barnbarn med familjer.

FALUN. Ernst Johansson, Sturegatan, avled den 28 mars i en ålder av 71 år. Han föddes i Smedby, Dala-Husby.

Efter att ha blivit föräldralös i unga år, fick Ernst växa upp hos sin faster Lisa med familj.

I sitt yrkesverksamma liv var han sysselsatt inom verkstadsindustrin. Under flera år var han även mobilkransförare.

Trots sjuklighet och ensamhet spred han glädje omkring sig med sin positiva läggning.

Närmast sörjande är faster Lisa, kusiner och syskonbarn med familjer.

GRANGÄRDE. Algot Åhlund, Västansjö, avled den 22 mars på Ludvika lasarett i en ålder av 93 år.

Han var född och uppväxt på den gård i Västansjö som kom att bli hans hem genom hela livet. Algot började som 14-åring att arbeta med sin far i skogen, vilket blev hans sysselsättning ända fram till pensioneringen.

Jakt var hans stora intresse. Han berättade ofta om minnen från älg- och harjakt. Fiske var också ett intresse han hade.

Närmast sörjande är en syster och syskonbarn.

Mer läsning

Annons