Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BORLÄNGE. Karl-Axel Johansson, Rödvingegatan 4, avled den 28 januari i en ålder av 76 år.

Karl-Axel kom under många år att ägna sig åt service, underhåll och reparationer av cyklar. Ett verksamhetsområde inom vilket han redan som ung visade att han hade de rätta förutsättningarna att bli en skicklig reparatör.

Det är som innehavare av cykelaffären Rabe lite äldre Borlängebor bäst minns Karl-Axel Johansson. Särskilt då de som under 1950 och 1960-talet var aktiva i Borlänge Cykelklubb.

Inför sina träningsturer samlades cyklisterna hos Karl-Axel som hade sin cykelaffär och verkstad mitt i centrum, mitt emot Borlänge Tidning och med adress Borganäsvägen 34.

I Karl-Axel Johansson hade cykelklubben en medlem som var beredd att lägga ned mycket tid på sin klubb. Hans insatser blev också varmt uppskattade av såväl aktiva som ledare i klubben.

I och utanför cykelklubben gav Karl-Axel otaliga bevis för att han alltid var beredd att sträcka ut en hjälpande hand. Han fick också många vänner.

Mot slutet av 1960-talet tog Karl-Axel beslutet att avveckla sin cykelaffär och verkstad. I samband med detta blev Karl-Axel Johansson anställd som reparatör i tvätt och smörjhallen i Domnarvets järnverk. Här arbetade han sedan fram till sin pensionering.

Han sörjes närmast av barnen Bengt, Marianne och Lena med familjer, barnbarn , systern Agda samt övrig släkt och vänner.

BORLÄNGE. Agnes Brogren, Kvarnsveden, avled den 28 januari i en ålder av 79 år.

Hon var född i Svedjan och uppvuxen i Gröntuv. Till Kvarnsveden där hon bodde sedan 1946 flyttade Agnes genom giftermål. En period som ung arbetade hon vid en trikåfabrik i Gagnef. Efter giftermålet ägnade hon all sin tid åt hem och barn. Sömnad och handarbeten tillhörde Agnes främsta intressen.

Närmast sörjande är make, barn och barnbarn.

YSTAD. Advokaten Bo Nilsson avled den 1 februari vid 86 års ålder. Han var född i Karlskrona men flyttade som barn till Trollhättan där han växte upp.

Efter juridikstudier i Lund kom Bo Nilsson 1946 till Borlänge där han tjänstgjorde på Dalabyrån, en juridisk byrå. Efter några år övertog Bo Nilsson byrån och utvidgade så småningom verksamheten med filialer i Avesta och Falun. Han arbetade i företaget tills han blev 70 år.

1976 flyttade makarna från Borlänge till sommarstället i Hinsnoret som då blev deras permanentbostad.

Här bodde makarna till för fyra år sedan då de flyttade till Ystad för att komma närmare äldsta dottern Åsa. Bo Nilsson fick ytterligare några goda år återbördad till hembygden. Han gjorde bland annat sin tingsmeritering i Färs härads domsaga i Sjöbo och erinrade sig många goda ungdomsminnen. I Sjöbo blev han god vän med Fritiof Nilsson Piraten och delade stambord med honom på Sjöbo Gästgiveri.

Historia och konst hörde till Bo Nilssons stora intressen. Sedan tidiga ungdomsår var han mycket stor fotbollsentusiast och var ordförande i Brage under en tid.

I Falun var han i många år medlem i Falu gastronomiska klubb, Marmiterna, där medlemmarna regelbundet lagade utsökt mat samt årligen ordnade bal för sina damer.

Han satt i många styrelser och nämnder och var medlem i Rotary och Lions så länge krafterna medgav.

Bo Nilsson sörjes närmast av makan Disa, döttrarna Åsa och Linda med familjer samt syster i Stockholm.

ÄLVDALEN. Chaufför Hed Stig Larsson, Brunnsberg, har avlidit på Älvdalens sjukhem den 29 januari i en ålder av 81 år.

Han sörjes närmast av barnen Stig, Anna-Lisa, Iris och Elvy med familjer.

Mer läsning

Annons