Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

BORLÄNGE. Siri Johnsson, Borlänge, avled den 29 maj i en ålder av 97 år. Närmast sörjande är sonen Rune med familj.

DALA-FLODA. Mor John-Erik Johansson, Forsgärdet, Dala-Floda, avled den 31 maj i en ålder av 73 år. Han var född och uppvuxen i Dala-Järna, men var sedan 1976 bosatt i Dala-Floda och arbetade tidigare i skogen. Han hade engagemang inom Hemvärnet och Järna skytteförening och till hans stora intressen hörde fiske och jakt. Älgjakten vid Morberget var för honom årets höjdpunkt.

Närmast sörjande är sambon Anna samt syskon och syskonbarn med familjer.

GRÄNGESBERG. Gunnar Gustavsson avled den 28 maj i en ålder av 79 år.

Den bortgångne var född och uppvuxen i Grängesberg där han också gick i skola. Gunnar har bott och verkat i Grängesberg under hela sitt liv.

Han utbildade sig till snickare och arbetade åt Grängesbergsbolaget i över 40 år fram till sin pensionering. Gunnar var även aktiv inom fackföreningen, avdelning 1 där han hade uppdrag som ordförande under flera år.

I sin ungdom var han aktiv inom idrotten och spelade fotboll och bandy. I början av 50-talet spelade han för Rättvik när de var med i Allsvenskan.

År 1947 gifte han sig med sin Svea. Makarna fick tre barn och sedermera sex barnbarn.

På fritiden ägnade sig Gunnar helst år familjen, barn och barnbarn som han månade om på olika sätt. Han tyckte också om att pyssla i trädgården och att snickra. Gunnar hade även själv byggt familjens hus. Han uppskattade också att vistas ute i naturen.

Gunnar Gustavsson sörjes och saknas närmast av hustrun Svea, barnen Jan, Inger och Ulla samt barnbarn.

LUDVIKA. Lilly Lundberg avled den 31 maj i en ålder av 85 år,

Den bortgångna var född i Ludvika. Familjen flyttade sedan till Nyhammar där hon gick i skola och även konfirmerades.

Familjen återvände till Ludvika och under sina ungdomsår var Lilly anställd på dåvarande Asea. Senare erhöll hon arbete på Bil och Buss som städerska, en anställning som varade i nästan 30 år innan hon pensionerades.

I slutet av 30-talet gifte hon sig med sin Anders. Makarna fick två barn.

Lillys största intressen förutom familjen och hemmet var att vistas ute i naturen där hon gärna ägnade sig åt fiske och svampplockning. Ett intresse som även delades av maken.

Han är avliden sedan flera år tillbaka.

Lilly Lundberg sörjes och saknas närmast av barnen Marianne och Åke med familjer, barnbarn, en syster och en svägerska.

RÄTTVIK. Eva Lövgren, Östanvik, avled den 23 maj i en ålder av 79 år. Hennes fritidsintresse var framför allt sång. Eva Lövgren sörjs närmast av Broder Berndt.

ÄLVDALEN. Aina Lack, född Wahlström, har avlidit i en ålder av 86 år.

Hon bodde som barn i Lövnäs och var äldst av sex syskon. Vid 13 års ålder blev hon föräldralös och kom till fosterhem i Hagfors. Där fick hon arbeta i handelsträdgård och hennes intresse för blommor väcktes.

Senare öppnade hon en blomsteraffär i Vansbro och flyttade därefter tillsammans med sin make Tage till Västerås. Där förestod hon under många år Aseas pojkhem för yrkeselever.

Varje sommar har Aina tillbringat i Ärnäs där hon fick utlopp för sitt stora fiskeintresse tillsammans emd brodern Erik. Sista fisketuren på Ärsjön gjorde hon vid 84 års ålder.

För tre år sedan flyttade hon tillbaka till Älvdalen och bodde sina sista år på Älvdalens Sjukhem där hon fick kärleksfull omvårdnad.

Närmast sörjande är systern Ingegärd, brodern Eric och fyra barnbarn.

Mer läsning

Annons