Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BORLÄNGE. Erik Montén, Borlänge, avled stilla i sitt hem den 3 mars i en ålder av 85 år.

Närmast sörjande är sonen Jan-Erik med familj samt barnbarn och barnbarnsbarn.

BORLÄNGE. Inge Dahl-

qvist, Borlänge. avled den 3 mars i en ålder av 83 år.

Inge Dalqvist arbetade under sin yrkesverksamma tid som plåtslagare. Förutom bostaden i Borlänge hade Inge även hus i Östanvik, Furudal.

Inge Dahlkvist sörjes närmast av två döttrar med familjer.

BORLÄNGE. Greta Larsson, Risbindargatan 31, avled den 4 mars vid en ålder av 83 år.

Greta Larsson som var bördig från Stjärnsund arbetade under många år som lokalvårdare vid Borlänge bibliotek.

Greta hade fyllt 55 år då hon åter satt sig på skolbänken för kvällsstudier. Hon hade tidigare bara gått sexårig folkskola och började hos Komvux för att få sitt intresse för studier tillgodosett.

Förutom studier var Greta intresserad av Qi Gong som hon deltog i tillsammans med maken Knut. Sång och musik var ett annat stort intresse för Greta som var medlem i PRO-kören Våghalsarna. Naturen och fritidshuset i Gårdskär i norra Uppland engagerade också.

Greta Larsson sörjes närmast av maken Knut, sonen Mats-Erik och dottern Kerstin med familjer, barnbarn och barnbarnsbarn.

BORLÄNGE. Förre traktören Ragnar Berglund, Borlänge, avled den 5 mars. Han blev 73 år.

Ragnar Berglund var född i Långshyttan. I restaurangbranschen började han arbeta 1947, bland annat i Stockholm och till sjöss.

Till USA reste Ragnar 1951 för arbete på det stora Drake hotel i Chicago. För Ragnar som var tvungen att göra militärtjänst blev det ett år i Korea under och ett år efter kriget. Till han ryckte ut 1954 tjänstgjorde Ragnar Berglund sedan på ön Guam.

I Sverige var Ragnar tillbaka 1955, han hade då arbetat en tid på Svenska klubben. Hemma i Sverige arbetade Ragnar på Säters stadshotell och var också en av de första svenskar som startade tillverkning av potatischips. Det gick trögt att lansera "Amerikakockens potatochips" och efter drygt ett år valde Ragnar Berglund att i stället börja arbeta på restaurang i Eskilstuna. Under ett par år, 1959-61, var Ragnar också mässföreståndare hos Lamco i Liberia.

Efter tre år i köket på Dalecarlia i Rättvik började Ragnar 1970 med gatukök i Borlänge. En verksamhet som han bedrev under kort tid.

Sin egen källarmästare blev Ragnar Berglund genom att hyra Odd Fellow-restaurangen. Efter de första åren i Borlänge började Ragnar 1972 med restaurang Borgen med Röda rummet. Innan han drog sig tillbaka som aktiv restaurangman drev Ragnar Berglund under flera år en annan framgångsrik rörelse i den bransch han valt att ägna sig åt, Mästerkocken Matleverantören.

Vid sidan av sitt arbete och sina restaurangrörelser var Ragnar mycket intresserad av sport. Mest av fotboll.

Ragnar Berglund sörjes närmast av sambo, barn och barnbarn.

RÄTTVIK. Byggnadssnickaren/jord- och skogsbrukaren John Lassis, Vikarbyn, avled den 1 mars på sitt nittionde år.

Som så många andra hantverkare från Rättvikstrakten jobbade John Lassis på byggen i Stockholm.

Från mitten av 50-talet sökte han sig jobb i närområdet för att ha mer tid för sitt stora intresse hästar, jord och skogsbruk.

John vistades de sista fyra åren på Enådal där han var aktiv första året med slöjdarbeten tills hälsan försämrades.

John sörjes närmast av tre söner med familjer och en syster med familj.

Mer läsning

Annons