Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

FREDRIKSBERG. Karl-Valter Danielsson avled den 18 mars på Säfsgården, Fredriksberg i en ålder av 88 år.

Den bortgångne sörjes närmast av en dotter med familj.

GRÄNGESBERG. Signe Westman avled den 22 mars i en ålder av 91 år.

Den bortgångna var född i Lomberget, Grängesberg och växte upp i en syskonskara på sex syskon. Hon var bosatt på orten under största delen av sitt liv.

Signe gick en skolköksutbildning i Bångbro och arbetade därefter under cirka ett år på hotellet Gästis i Fredriksberg. Hon arbetade också under några år hos en familj i Örebro.

Signe var också anställd på Runars matsalar i Ludvika under åren 31-35. Hon arbetade även under en kortare period i Uppsala och Stockholm.

Signe flyttade sedan tillbaka till Grängesberg för att hjälpa sina gamla föräldrar. Hon gifte sig med sin Rolf och de bosatte sig i Grängesberg.

Hennes stora fritidsintresse var att vistas i makarnas gemensamma fritidshus vid sjön södra Hörken på Ryssudden där de gärna ägnade sig åt fiske.

Hon tyckte också om idrott och följde gärna hockeymatcherna på tv.

Ett annat intresse var att lösa korsord.

Signe bodde under 50 år i samma hus på Konstvaktarevägen i Grängesberg. De senaste åren levde hon ensam då maken avlidit.

Signe Westman sörjes och saknas närmast av brodern Gunnar och syskonbarn.

LEKSAND. Bengt Karlsson har avlidit i en ålder av 77 år. Han föddes och växte upp i Gävle där han även tog studenten 1944.

Efter bland annat studier vid Schartaus handelsinstitut i Stockholm ägnade han sitt yrkesverksamma liv åt stålindustrin.

Han arbetade där 30 år för den holländska stålkoncernen Hoogovens med kontor i Oxelösund. Bengt Karlsson verkade huvudsakligen på marknadssidan där hans öppenhet och intuitiva känsla var en stor tillgång.

Efter pensioneringen flyttade han och hans hustru till Tällberg. Bengt Karlsson hade genom hela sitt liv ett brinnande idrottsintresse. En av ungdomsårens höjdpunkter var när han som bandyspelare var med om att erövra "Kronprinsens pokal" på 1940- talet. En prestigefylld turnering som omfattade alla Sveriges läroverk.

Senare i livet ägnade sig Bengt Karlsson åt golf på sommaren och skidåkning på vintern.

Många minns hans berättarglädje och ögonblicksbilder av personer och situationer.

Närmast sörjande är hustrun Bibbi och barnen Inga, Göran Elisabeth med familjer samt Mia.

MINNEAPOLIS/JÄRNA. Sångevangelisten Winifred J Larsson, 89 år, har avlidit i Minneapolis, USA. Winifreds föräldrar Westhed Olof Larsson från Skålö och Stenback Lisa Eriksson från Skamhed utvandrade till Minnesota på 1800-talet.

Winifred turnerade från 1948 till 1994 över stora delar av USA och hon reste och sjöng många gånger i Sverige och övriga Norden.

Hon spelade cittra och ibland ackompanjerades hon av någon pianist. Winifred gjorde också många grammofoninspelningar.

Winifred sörjes närmast av syskonbarn och kusiner i Sverige och USA.

VANSBRO. Astrid Svensson, 90 år, Vintervägen, avled på Mora lasarett den 26 mars. Astrid växte upp i Hulån men flyttade till Vansbro då hon gifte sig med Gösta Svensson. Astrid skötte om hemmet. Hon var en duktig sömmerska och sydde kläder åt familjen.

I ungdomen var hon med i IOGT-logen i Hulån. I Vansbro var hon aktiv i lottakåren. Astrid tyckte om att resa, både i Sverige och utomlands.

Närmast sörjande är maken och barnen med familjer.

Mer läsning

Annons