Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

DALA-FLODA. Robert Eriksson, Forsgärdet, Dala-Floda, avled den 22 mars i en ålder av 72 år Han var född i Revsund i Jämtland och arbetade tidigare som ingenjör vid Mo-Domsjö/Berol Kemi. Sedan 14 år var han bosatt i Dala-Floda. Där var han aktiv inom PRO, och var sedan 2002 föreningens kassör. Han var medlem även i Röda korset. Till hans intressen hörde långpromenader, skidåkning, båtturer och sport. Han gjorde också gärna utlandsresor.

Närmast sörjande är makan Margit, tre barn med familjer samt syskon och syskonbarn.

DALA-FLODA. Olle Hökpers, Syrholn, Dala-Floda, avled den 22 mars i en ålder av 89 år. Han var född i byn och bodde där under hela sitt liv. Fram till 1960 var han delägare i Tillberg & Co som tillverkade dalakistor. Därefter tog han anställning som skogsarbetare. I ungdomen var han aktiv inom bandy, fotboll, friidrott och orientering. Han var en av personerna bakom bildandet av Dalarnas orienteringsförbund. Dala-Floda IF fick också del av hans intresse för idrott.

Olle Hökpers var sedan fyra år änkling efter makan Ruth. Närmast sörjande är sonen Lennart med familj samt syskon och syskonbarn.

MALUNG. Agnes Lyrberg, Västra Fors i Malung, avled fredagen den 21 mars i en ålder av 88 år. Hon var född i Västra Fors. Närmast sörjande är maken Gunnar och son med familj.

MORA. Maivor Ludvigsson, Mora avled den 22 mars i en ålder av 75 år.

Maivor var född och uppvuxen i Stora Tuna. Hon arbetade under sin yrkesverksamma tid inom hemtjänsten i Gällö. Sista tiden bodde Maivor i Mora.

Maivor var en mycket barnkär, glad och positiv människa. Hon tyckte mycket om att vara ute i naturen, plocka bär och fiska. Sång, musik och dans var andra stora intressen.

Maivor Ludvigsson sörjes närmast av barn, barnbarn, barnbarnsbarn samt en syster.

NÅS. I en ålder av 84 år avled förre rektorn Skans Thorbjörn Nilsson, Nederborg, i sitt hem lördag 22 mars. Han härstammade från Skansgården i Skansbacken där han växte upp, näst äldst av sju syskon. Skolgången inledde han redan fem och ett halvt år gammal: det var i Nås och i Skamhed, där hans mor var lärarinna. Lite äldre blev det skolan i Saltvik och undervisning av Hilmer Smedberg.

Krigsåret 1939 tog han studenten i Lund och därefter väntade militärtjänstgöring under beredskapstiden. Han utbildades då också under en period på officersskolan i Karlberg.

Efterkrigstiden omfattade först ett par års Lundastudier inom juridiken. Men sedan inledde han sin långa lärargärning med vikarietjänstgöring i Lax-

tjärn på Nås finnmark och i Eldforsen. På ledig tid blev det dock fortsatta juridikstudier.

Första fasta lärartjänsten - efter att ha gått seminariet i Karlstad - var i Kroktorp på Järna finnmark. Där blev familjen kvar i tio år. Sedan tillträdde han en plats på Hulåns skola.

1964 blev han rektor för yrkesskolan i Vansbro och när han avslutade sin lärarkarriär var han rektor för mellanstadiet i Vansbro kommun.

På den politiska scenen verkade han inom dåtida högerpartiet för vilket han satt i fullmäktige i gamla Järna kommun. Efter kommunsammanslagningen hade han fortsatta politiska förtroendeuppdrag i fullmäktige, kommunstyrelsen och socialnämnden i Vansbro kommun.

I kulturlivet var han under en tid ordförande i dåvarande Nås hembygdsgille och under de första Ingmarsspelen som hölls iklädde han sig rollen som auktionisten.

Närmast sörjande är två döttrar med familjer samt syskon med familjer.

Mer läsning

Annons