Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

BORLÄNGE. Helmer Nordqvist, Thenstedtsgatan, Borlänge, avled den 8 augusti i en ålder av 96 år. Han sörjes närmast av sönerna Åke och Göran, sonhustrun Elisabeth samt barnbarn och barnbarnsbarn.

Helmer Nordqvist var född och uppvuxen i Övrje Tjärna i en syskonskara på sex pojkar. Han gifte sig 1928 och flyttade med hustrun Anna till Bysjön. Makarna fick tre söner.

Helmer som i Bysjön arbetade som kolare valde att byta arbetsgivare och arbetsuppgifter. I Domnarvets järnverk arbetade Helmer Nordqvist främst i transporten. Där var han växlare och vid sin pensionering arbetade Helmer som lokförare.

Helmer som blev änkeman 1984 hade 1947 byggt eget hem i Tallmoheden i Kvarnsveden. I det egenhändigt byggda hemmet bodde Helmer Nordqvist kvar till han fyllt 90 år. Det blev då aktuellt med flytt till Ekoxen. Helmer stora fritidsintresse var under många år jakt. Ett intresse som Helmer utvecklade en hel del genom åren.

BORLÄNGE. Kyrkogårdsvaktmästare Folke Nyberg, Strandbro, Borlänge, har hastigt avlidit i sitt hem i en ålder av 64 år. Närmast sörjande är syskon och syskonbarn med familjer.

Folke Nyberg började efter avslutad skolgång arbeta hos Stora Tuna lantmannakontor i Sellnäs. Efter militärtjänstgöringen, som Folke gjorde i flottan, började han arbeta för Stora Tuna kyrkoförvaltning. Först på kyrkogården i Stora Tuna. De senaste åren, ett tiotal, i Smälla. Här arbetade Folke Nyberg både som vaktmästare och på kyrkogården. kyrkans lokaler används av pensionärsföreningen och Folke var som vaktmästare med vid iordningställande, kaffekokning och städning.

Han bodde kvar på föräldragården där han drev jordbruk och hade lite djur. Folke Nyberg uppfattades allmänt som öppen och glad. Han var en omtyckt person som själv tyckte mycket om blommor, djur och natur.

DJURÅS. Sven-Eric Svensson avled den 6 augusti i en ålder av 60 år. Han var född och uppvuxen i Foskros, Idre. Sven-Eric Svensson började att arbeta i skogen 1963 i Gagnef. Han gick sedan en utbildning på Brunnsviks folkhögskola och blev sedan vikarierande lärare på Brunnsvik. Han har också arbetat som sågverksarbetare på Moelven och på arbetsförmedlingen i Gagnef. Han var fackligt engagerad och satt med i kommunstyrelsen. Hans intressen var sport och fiske. Närmast sörjande är sambo, mor, syskon och syskonbarn.

BORLÄNGE. Lennart Janjons, Borlänge, avled den 9 augusti i en ålder av 82 år.

Närmast sörjande är Kerstin och Gunilla med familjer samt syskon och syskonbarn med familjer.

GAGNEF. Lydia Lindberg avled den 8 augusti i en ålder av 89 år. Hon var född i Söderås, Rättvik. Lydia Lindberg har arbetat som vårdbiträde. Hon var aktiv i Filadelfia församlingen i Leksand och senare i Gagnef. Hennes intressen var sång och musik. Närmast sörjande är syskonbarn med familjer.

TRANSTRAND. Vik Edvin Jansson, Sälen, avled tisdag 6 augusti i en ålder av 91 år. Under sitt yrkesliv var han verksam som skogs- och grovarbetare. Han hade en god idrottskarriär på meritlistan och var bland annat aktiv skidåkare i sin ungdom. Han gjorde flera Vasalopp med en andraplats som bäst. Närmast sörjande är släkt och vänner.

TROLLHÄTTAN-FURUDAL. Evert Persson, Lextorpsvägen, Trollhättan, avled den 30 juli efter en tids sjukdom, 63 år gammal. Evert var född i Furudal i Ore socken. I sin ungdom arbetade han åt Korsnäs. 1973 flyttade han till Trollhättan där han började arbeta vid Saab. Evert var sjukpensionär sedan 1986. Närmast sörjande är Lennart Susanne, mamma, syskon med familjer och Birgit.

Mer läsning

Annons