Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

BORLÄNGE. Mona Barkman, Lötåkersgatan 24 i Borlänge. avled den 31 maj i en ålder av 59 år. Hon var född i Gagnef och flyttade som flicka till Boränge där hon växte upp på Soltorget.

Efter läkarsekreterarutbildning i Örebro arbetade Mona under många år inom detta yrke. Som läkarsekreterare vid kirurgen på Borlänge sjukhus och på Kvarnsvedens vårdcentral var Mona Barkman en omtyckt medarbetare.

Mona tyckte mycket om att resa. Ett intresse hon delade med maken Lasse. Makarna gjorde under åren många resor tillsammans. Det blev resor såväl utomlands, där ett av resmålen var Kuba, och inom Sverige. Under sina resor träffade makarna mycket vänner.

Mona och Lasse vistades även ofta och gärna i Gagnef och Mockfjärd. I Öst- tjärna, Gagnef var Mona delägare i sin pappas fädernegård och i Västtjärnslindan i Mockfjärd hade de en fäbodstuga. De senaste åren var barnbarnen det stora intresset.

Närmast sörjande är maken Lasse, döttrarna Ulrica, med barn, och Carina, samt en mor.

DALA-JÄRNA. Ruth Lind- qvist, Ytteråker, avled den 31 maj på Bäckaskogs sjukhem i en ålder av 86 år.

Hon var född och växte upp i Skålö.

Under sitt yrkesverksamma liv arbetade Ruth till en början i jordbruket på gården. Under 1940-talet arbetade hon på mejeriet i Vansbro och sålde mjölk. En period var hon hemmafru och under 1960-talet arbetade hon i makens affär. De sista åren innan pensioneringen arbetade hon på Samhall.

Ruths stora intresse förutom familjen var att sköta om sina blommor.

Närmast sörjande är sönerna Gösta och Göran med familjer.

LEKSAND. Backhans Maria Andersson, Plintsberg, avled den 27 maj i en ålder av 89 år på Mora lasarett. Hon var född och uppväxt i byn Östergrav, Rättvik.

1935 gifte hon sig med framlidne Gunnar Andersson från Plintsberg. Paret flyttade till Solna 1939 där de bodde under cirka 20 år. De flyttade senare till makens fädernegård i Plintsberg.

Maria var intresserad av att fiska, spela kort och bingo.

Närmast anhöriga är sonen Bengt och dottern Berit, barnbarn, barnbarnsbarn.

LIMA. Slöjdläraren Mats Lindgren, Gölögården, Sörnäs, avled hastigt den 26 maj i samband med att han deltog i en friluftsdag med skolan. Han sörjes närmast av sambo och barn.

Lindgren var bördig från Malungsfors. Sedan förra året var han slöjdlärare vid Västerdalarnas gymnasie- skola i Malung. Han har tidigare varit lärare vid Ungärde skola i Lima och även arbetat en tid vid Fiskarhedens sågverk.

Lindgren var uppskattad som ledare och drivkraft både inom skolan och idrotten. I många år var han ledare och tränare för olika fotbollslag i sin klubb IF Nornan, alltifrån pojklag till A-laget, och han har även varit ordförande för fotbollen i klubben. Senare hade han ledaruppdrag inom SS Lima och i år var han tränare för ett gemensamt flicklag i fotboll för SS Lima och Malungs IF.

MALUNG. Gudmunds Erik "Lille" Eriksson, Västra Fors, avled den 28 maj i en ålder av 65 år. Han var född i Västra Fors.

Närmast sörjande är döttrarna Katie och Lena med familjer samt en syster.

Mer läsning

Annons