Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

Gunnel Söderström, Hönsarvet, har avlidit i en ålder av 75 år. Hon var född och uppväxt i Tallbacken, Ornäs.

Hon flyttade till Hönsarvet när föräldrarna byggde hus där. I ungdomen arbetade hon i Perssons cigarraffär vid Sveatorget.

På Luciadagen 1947 gifte sig Gunnel Söderström med Nisse och de fick en dotter.

Familjen flyttade 1962 till den egna nybyggda villan vid Solbrinken där hon bodde fram till sin död.

Gunnel Söderström var intresserad av språk och resor och studerade som vuxen bland annat engelska, tyska och ryska. Hon klarade sina studier med högsta betyg i alla ämnen.

Hon och maken Nisse, som avled för tio år sedan, gjorde många resor tillsammans. På senare år gjorde Gunnel Söderström tillsammans med dottern och familj resor till bland annat Thailand, USA, Frankrike och Estland.

Gunnel Söderström älskade musik och dans och kunde spela dragspel. I övrigt var hon aktiv i PRO Domnarvet, bland annat som värdinna, kontaktombud och i valberedningen.

Hon deltog i många studiecirklar som qigong, stavgång, boule, bridge och fanns med i veteranvetarlaget. På årsmötet tilldelades hon PRO:s förtjänsttecken för troget arbete.

På många Ålandsresor gladde hon medresenärerna med att berätta historier. Hon var även intresserad av teater och var medlem i teaterföreningen.

Gunnel Söderström fick genom åren många vänner genom sin optimism, öppenhet och livsglädje.

Närmast sörjande är dotter med familj, syster, moster Ragnhild, övrig släkt och många, många vänner.

Därefter bodde hon i Ludvika tills för fyra år sedan då hon flyttade till sin dotter i Gävle.

Bojan Stenberg arbetade i yngre år vid serveringen i Folkets Hus i Ludvika. Hon var engagerad i Konsumrörelsen och medlem i logen Vasaorden.

Barnbarnen och senare även barnbarns barnen betydde mycket för henne och hon stöttade dem av hela sitt hjärta.

Närmast sörjande är de fem barnen.

Olle Genberg utbildade sig till kyrkomusiker. Han arbetade på olika platser i Norrland som kantor, bland annat i Hoverberg, Jämtland. 1963 kom familjen till Fredriksberg och blev sedan kvar. Förutom tjänsten som kantor i Säfsnäs kyrka och körledare, arbetade han även som lärare i skolan.

Trivseln med arbetet och människorna var en anledning till att familjen rotade sig. En annan var Olle Genbergs intresse för friluftsliv, något som bygden kunde erbjuda i överflöd.

Musiken var hans andra stora intresse. Därför tackade han med glädje ja till alla erbjudanden om kantorsuppdrag även efter sin pensionering. Olle Genberg var medlem i Lions och i Motorförarnas helnykterhetsförbund, MHF.

För några år sedan drabbades han av sjukdom och har de sista två åren vistats på Säfsgården där han trivdes stort med personalen och omsorgen. Något som hans familj också instämde i.

Närmast sörjande är makan, samt en son och en dotter med familjer.

Närmast sörjande är syskondottern Barbro med familj

Lennart Nordin sörjes närmast av maka, barn, barnbarn och syskon.

Mer läsning

Annons