Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

DALA-JÄRNA. Birger Danielsson, Uppsälje, avled den 5 maj på Bäckaskogs sjukhem, 87 år gammal. Han var född i Åsarna i Jämtland och kom genom föräldrarnas flytt att bli Vansbrobo vid ett års ålder. Året var 1919.

Efter skolan fick Birger Danielsson arbete vid Brosågen, där han blev kvar fram till pensioneringen. Han arbetade under flera år som tummare och under de sista åren före pensioneringen var han maskinist vid företaget.

Birger Danielsson blev Uppsäljebo i samband med giftermål. Den bortgångne var aktiv i IOGT-NTO-logen i Uppsälje under en många år och han var också politiskt aktiv. Han tillhörde Järna fotoklubb och under en period var han även en intresserad jägare av älg och småvilt.

Närmast sörjande är hustrun Gulli och en dotter med familj.

FALUN. Frisören Ulla Perers, Blockhusvägen, Falun, avled den 4 maj efter en tids sjukdom. Hon blev 62 år.

Ulla växte upp i Falun och gick i skolan på Västra. Hon slutade skolan tidigare och började som elev vid Kroons damfrisering på Slaggatan för att utbilda sig inom frisöryrket. Efter genomförd elevtid och prov fick Ulla sitt gesällbrev.

Ulla träffade blivande maken Kjell under elevtiden. De byggde sitt gemensamma hem på Blockhusvägen. 1964 var huset klart och de gifte sig och flyttade in.

Ulla hade sin salong nära hemmet. 1969 öppnade hon en större salong med flera medarbetare i nybyggda köpcentret Origo i Norslund.

Ulla var engagerad som moderåd i Svenska Frisörföreningen. Med sin känsla för färg och form reste hon tillsammans med kollegan Ulla-Britt Engvall, Borlänge, och andra kolleger över hela landet och hade visningar över det aktuella hårmodet. För att få inspiration i yrket reste Ulla flera gånger till London.

När barnen började skolan sålde Ulla salongen i Origo och öppnade eget i hemmet. Allt för att finnas hemma när barnen kom hem från skolan.

Under flera år arbetade Ulla som frisörlärare vid Haraldsbogymnasiet. I juni förra året tvingades Ulla, på grund av sjukdomen, sluta arbeta.

På fritiden var familjen, som hade båt, ute på Runn. Ulla var intresserad av båtsport och vattenskidåkning. Hon var med och bildade klubben Ruskprickarna.

Vintertid åkte familjen under många år till Österrike för att åka skidor. 1979 köpte familjen en stuga i Lofsdalen som blev deras andningshål. Familjen har firat varje jul i stugan sedan 1979. Sammanlagt övernattade de där mellan 60-90 dagar varje år vid olika årstider. Ulla hade egen snöskoter och familjen brukade göra utflykter med övernattning på fjället.

Ulla och maken Kjell hade ett gemensamt intresse för hundar. Just nu hade de tre stycken, en tik och två valpar från den senaste kullen av Cavalier King Charles spaniel. Hundarna åkte de på uställningar med runt om i Sverige.

Sin sista tid i livet tillbringade Ulla på avdelning 15, onkologen, vid Falu lasarett. Där fick hon god omvårdnad och familjen ett bra bemötande.

Närmast anhöriga är maken Kjell, barnen Jennie och Johan, mor och en bror med familj.

Fortsättn. på nästa sida

Mer läsning

Annons