Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BORLÄNGE. Ingrid Danielsson, Älvåsgatan 29, Borlänge, avled den 16 augusti i en ålder av 91 år. Hon sörjes närmast av sönerna Evert, Harry, Sören och Gunnar med familjer, barnbarn, barnbarnsbarn samt barnbarnsbarnbarn.

Ingrid Danielsson som var född och uppväxt i Söderbärke började arbeta som piga i 13-årsåldern. Till Borlänge flyttade Ingrid genom arbete i 20-årsåldern.

I Borlänge träffade hon sin blivande make Sven. De övertog 1936 fädernegården i Trönö och drev jordbruk fram till 1975 då en son tog över. Makarna bodde kvar på gården några år innan det blev flytt till Lindåkersvägen i Gylle. Några år efter att hon blivit änka flyttade Ingrid så till Forssa och Älvåsgatan dör hon bodde de senaste tre åren.

Ingrid Danielsson var länge med i CKF, Centerns kvinnoförbund. I Tunaavdelningen var Ingrid under många år kassör.

I 60-årsåldern började Ingrid med kurbitsmålning. Hon blev snart en skicklig och uppskattad utövare av denna konstform. Sönerna fick alla tavlor som bevis på Ingrid Danielssons kunnande och hennes känsla för färg och form.

LUDVIKA. Elisabeth Frögren, Sörvik avled den 18 augusti i en ålder av 76 år.

Den bortgångna var uppvuxen i Sunne. Efter att ha bott och arbetat i Filipstad och Södertälje kom hon till Ludvika på 1940-talet. Här var erhöll Elisabeth anställning på dåvarande Asea och arbetade där under en period innan hon bildade familj.

Senare var hon bland annat verksam som konditoribiträde vid Wickbergs konditori.

År 1972 började Elisabeth som postkassörska vid Postverket och blev där ett känt ansikte för Ludvikaborna. Hon hade denna anställning fram till sin pension.

Elisabeth Frögren sörjes och saknas närmast av tre söner med familjer.

LUDVIKA. Karl "Kalle" Jansson avled på Ludvika lasarett den 18 augusti i en ålder av 73 år.

Den bortgångne sörjes och saknas närmast av makan Britta och sönerna Anders och Mats med familjer.

LUDVIKA. Nils Utter avled den 15 augusti i en ålder av 91 år. Den bortgångne var född i Riddarhyttan och yngst i en syskonskara på sju barn.

I början av 1930-talet utbildade han sig under ett år på Brunnsviks folkhögskola.

Nils arbetade sedan under hela sitt yrkesverksamma liv inom jord- och skogsbruk.

Han gifte sig med sin Märta i slutet av 30-talet.

År 1967 arrenderade Nils och makan jordbruksfastigheten Storgården i Brunnsvik. De brukade gården och skötte om djuren tills Nils var 70 år. Sedan flyttade de till en annan bostad i Brunnsvik. Det senaste halvåret bodde de på Solgärdet.

Nils var mycket intresserad av litteratur och dikter och gav även själv ut en diktsamling. Han var också verksam med att skriva noveller som publicerades bland annat i veckopress.

Nils Utter sörjes och saknas närmast av sonen Örjan och dottern Solveig med familjer samt barnbarn och barnbarns barn.

MORA. Walter Engström, Vasagatan 56 A, Har avlidit i en ålder av 92 år. Närmast sörjande är en son med familj.

Mer läsning

Annons