Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BORLÄNGE. Greta Blank, Tunagården, Borlänge, har avlidit i en ålder av 85 år.

Greta var född i Björkled, Gustafs, i en syskonskara om fyra barn. Hon arbetade i ungdomen vid ålderdomshemmet i Björkled. I mitten av 1940-talet kom Greta Blank till Hesse i Stora Tuna. Detta efter att ha träffat sin blivande man Erik.

Blommor, hemmet, handarbete, matlagning och bakning var Greta mycket intresserad av. Greta bodde kvar i Hesse fram till för fyra år sedan då hon kom till Tunagården.

Greta Blank sörjes närmast av dotter med familj.

GRÄNGESBERG. Willy Gustavsson avled den 9 mars i en ålder av nära 86 år. Närmast sörjande är sonen och sonhustrun.

GRÄNGESBERG. Gunnar Eriksson, Granliden, avled den 27 februari i en ålder av 86 år. Han var född och uppvuxen i Grängesberg och var även bosatt där större delen av sitt liv.

Gunnar Eriksson började i mitten av 1930-talet som stationskarl vid järnvägen i Silverhöjden, där han bodde åren 1938-1948. År 1940 gifte han sig med Karin, född Nygren.

Under 1848 flyttade familjen till Grängesberg där Gunnar Eriksson fick anställning vid Grängesbergs malmbangård, där han pensionerades som trafikmästare 1978. I unga år var han aktiv bandyspelare i Grängesberg. Närmast sörjande är sonen Lennart med familj.

bild finns

LUDVIKA. Helge Persson avled den 9 mars efter en hastigt påkommen sjukdom. Han hade nyligen fyllt 73 år.

Helge Persson var född och uppväxt i Tuna-Hästberg. Redan i unga år flyttade han till Ludvika där han började arbeta på Asea vid 15 års ålder. Där var han sedan verksam till sin pension.

Sedan unga år har han ägnat mycket tid till musiken. Han har medverkat instrumentalt i olika orkestrar med flera kända Ludvikaprofiler. Han var ända fram till sin bortgång aktiv som musiker.

Vid sidan av musiken var trädgården och fisket hans stora intressen. Även för barnbarnen hade han ett hjärta fyllt av omtänksamhet.

Närmast sörjande är sönerna Kjell och Thomas med familjer.

MALUNG. Före detta skogsarbetaren Jers Gunnar Persson, Västra Fors, avled den 9 mars i en ålder av 76 år. Närmast sörjande är syster och svåger samt syskonbarn med familjer.

MALUNG. Wera Larsson, Forsbyvägen i Malungsfors, avled söndagen den 9 mars i en ålder av 82 år. Närmast sörjande är barn och barnbarn med familjer samt syskon.

MALUNG. Åkaren Lars-Erik Böris, Lisagatan, Malung, avled den 7 mars i en ålder av 53 år. Han var bördig från Yttermalung. Närmast sörjande är mor och systrar med familjer.

ÄLVDALEN. Nils Högman, Älvdalen, har avlidit i en ålder av 88 år.

Han var född och uppvuxen i Valbo socken i Uppland och där hjälpte han sina föräldrar i deras jordbruk. 1949 flyttade Nils till Älvdalen. Här arbetade han i skogen på vintrarna och på somrarna vid den nuvarande Porfyrgården.

Efter en trafikolycka blev han sjukpensionär. De senaste åren har han bott på Tallbacken.

Närmast sörjande är syskonbarn med familjer.

Mer läsning

Annons