Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BORLÄNGE. Laila Andersson, Thenstedtsgatan 5, har avlidit efter en längre tids sjukdom. Hon blev 63 år. Närmast anhöriga är sonen Thomas med sambo Ann, mor samt syster med familj.

DJURMO. Bertil Swanström, Djurmo, har avlidit efter en kort tids sjukdom. Han gick bort 75 år gammal den 1 november. Bertil Swanström växte upp i Delsbo och var ända sedan ungdomen politiskt aktiv för folkpartiet. Han hade en mängd politiska uppdrag, bland annat som kommunalråd i Haninge. Efter att han 1984 flyttat till Gagnefs kommun tog han plats i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, socialnämnden och fritidsnämnden. Han var även ledamot i landstingsfullmäktige och ledamot i hälso- och sjukvårdsstyrelsen. Sitt civila värv hade han inom lantmäteriverket och Domänverket. Under en tid drev han också ett eget företag.

Ända in i det sista intresserade han sig för samhällsfrågor och läste statskunskap på högskolenivå.

Till hans övriga intressen kunde räknas fiske och jakt.

Bertil Swanström var sedan två år änkeman efter Ewa Swanström.

Närmast sörjande är fyra barn med familjer samt broder med familj.

GRÄNGESBERG. Per-Johan Johansson, Trädgårdsvägen 50, avled den 31 oktober i en ålder av 84 år. Närmast sörjande är maka, dotter med familj, samt en syster.

GRÄNGESBERG. Rut Nyström, Gullregnsvägen 17, avled den 31 oktober i en ålder av 85 år. Närmast sörjande är två döttrar med familjer samt vännen Anders.

LUDVIKA. Konstnären Alice Jakobsson avled den 29 oktober i en ålder av 76 år. Hon var född och uppvuxen i Gonäs. 1965 flyttade hon till Falun med sin familj.

Alice Jakobsson deltog i ett antal samlingsutställningar, bland annat vid Liljevalchs Konsthall i Stockholm och Dalarnas Konstförenings höstutställningar i Falun. Hon hade även egna utställningar, som exempel i Dalarnas Konstförenings regi i Falun.

Alice Jakobsson var en mångsidig konstnär. Förutom att hon arbetade med olja och akvareller, utvecklade hon en teknik med att sy med växtfärgat garn, där man fick intrycket att hon målade trots att det rörde sig om en sömnadsteknik.

Efter 25 år i Falun flyttade hon åter till sin hembygd i början av 90-talet och hade sin sista utställning vid Folkets Hus i Ludvika år 1996.

Närmast sörjande är maken, två barn, barnbarn, en broder och två systrar. MALUNG.

Före detta skogsarbetare Fritz Norgren, Storbyvägen, avled den 2 november i en ålder av 83 år. Han var bördig från Limedsforsen. I unga år var Norgren en duktig skidåkare i Limas färger. I många år arbetade han i skogen. Närmast sörjande är syskon med familjer, Eina med barn och barnbarn.

MALUNG-LUDVIKA. Före detta bensinstationsföreståndare Janne Johansson, Skäret, Ludvika, avled den 2 november i en ålder av 65 år. Närmast sörjande är son, dotter med familj, Ellen, mor och far samt syster med familj.

Johansson var född och uppväxt i Yttermalung. Han arbetade tidgare som reservdelsman vid Volvo i Malung och i Ludvika. Senare blev han föreståndare för Q8-macken i Ludvika.

Mer läsning

Annons