Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BORLÄNGE. Gunhild Aronsson, Borlänge, avled den 5 februari i en ålder av 85 år. Hon var född och uppvuxen å Hushagen.

När Gunhild var yngre var hon hemmafru och skötte döttrarna Britt och Gunn. Dessutom arbetade hon under en kortare tid arbetade på CTH Ericsons hatt- och mössfabrik.

Sedan barnen i mitten av 1960-talet vuxit upp och flyttat hemifrån blerv det flytt till Skoghall för Gunhild och maken Bengt som blev ombudsman för Pappers på orten. Paret flyttade tillbaka till Borlänge efter Bengt Aronssons pensionering. Detta var i början av 1980-talet.

Som pensionärer hade makarna ett bra liv och reste mycket, bland annat till Italien och Spanien. Gunhild var mycket intresserad av handarbete.

Gunhild Aronsson sörjes närmast av döttrarna Britt och Gunn med familjer, barnbarn, barnbarnsbarn och barnbarnsbarnbarn.

BORLÄNGE. Gösta Jansson, Skördegatan, avled den 7 februari vid 94 års ålder. Han var genuin bruksgrabb, född och uppvuxen på "Bruket" i Borlänge.

Gösta gick samreal och ville gärna studera vidare efter denna utbildning. Som många andra unga, begåvade, män vid denna tid tvingades Gösta konstatera att han varken hade råd eller möjlighet till fortsatta studier.

Gösta Jansson kom under sitt yrkesliv att arbeta vid Dalarnas Skogsägareförening i Falun och som kassör vid Kopparbergs Läns Andelsslakteriförening, KLA, fram till sin pensionering 1973. Kvällstid arbetade Gösta extra som revisor åt Borlänge kommun och föreningen bakom Folkets Hus och park.

Gösta Jansson som hade ett starkt politiskt intresse var som ung aktiv i den socialdemokratiska ungdomsklubben Frihet och senare medlem i Borlänge Arbetarekommun. Fritiden ägnade Gösta helst åt familjen, hemmet, trädgården och sommarstugan i Gimmen med dess möjligheter till fiske och skogsvandring. Gösta var även mycket sportintresserad, läste en hel del, lyssnade mycket på radio och löste gärna korsord.

De flesta upplevde Gösta Jansson som en lugn och tystlåten person, men han kunde också vara vad som brukar beskrivas som "klurig". Han högaktades för den rättvisa han visade barnen och som gällde att ingen skulle ha mer än vad den andra fick.

I hemmet vid Skördegatan bodde Gösta kvar en tid efter att han fyllt 90 år. Gösta bodde sedan på Oxen och den sista tiden på Åkershem. Han tog under många år hand om sin hustru under hennes långa sjukdomstid. Hustrun gick bort i mars 2002.

Närmast sörjes Gösta Jansson av barnen Birgitta, Hans, Greta samt barnbarn och barnbarnsbarn.

HÄLLEFORS. Jan "Janne" Lindqvist har avlidit i en ålder av 53 år. Han var född i Sirsjöberg och intresserade sig för sång och musik redan i unga år. Under tonåren var han bland annat medlem i dansbandet Jan-Rolands.

Han gick på Brunnsviks folkhögskola och arbetade sedan som musiklärare i Hällefors.

Fortsättn. på nästa sida

Mer läsning

Annons