Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BJURSÅS. Per-Eric Bonde avled den 20 juli i en ålder av 78 år. Per-Eric var född i Bjursås där han bodde hela sitt liv.

Sitt yrkesliv inledde han med arbete vid Bjursås kommun med anläggningsarbete och sedan som maskinist vid kommunens vatten och reningsverk. 1968 började han arbeta som vaktmästare vid Storas centrallaboratorium i Falun där han verkade fram till sin pensionering 1986.

På sin fritid var han aktiv i flera föreningar där han hade olika förtroendeuppdrag. Under 18 år var han ordförande i Proselins väg samfällighetsförening. Under 8 år var han kassör i Gopa-Årbohedens jaktlag och under många år satt han som förtroendevald i Bjursås kyrkofullmäktige.

Per-Eric var intresserad av jakt och skogsvård och var sedan 20-års åldern hundägare. Närmast sörjande är maka, barn och barnbarn.

BORLÄNGE. Sonia Palmberg, Bergeby, har avlidit i en ålder av 72 år. Hon var född och uppväxt i Kungsgården, Gästrikland, och kom till Borlänge 1953.

Sonia Palmberg arbetade under tiden i Borlänge på kontor. De sista 20 åren innan pensioneringen fanns hon hos Mobergs maskinaffär.

När Sonia Palmberg var yngre hade hon ett intresse för längdskidåkning och tränade en tid duktiga skidflickor.

På fritiden vandrade Sonia Palmberg ofta i skog och mark och plockade gärna bär och svamp.

Närmast sörjande är maken Nisse samt en son med familj.

LINGHED. Börje Jansson, Linghed, har avlidit efter en tid sjukdom 65 år gammal. Börje Jansson var född och uppvuxen i Kumla kyrkby, Sala, son till kyrkvaktmästare Ehrnfrid Jansson och hans maka Enny. Efter skolan började Börje Jansson arbeta vid Sala möbelfabrik och därefter vid SJ i Sala i några år.

1961 gifte han sig med Eivor Karlsson och de fick så småningom två döttrar. Makarna gick skilda vägar efter ett antal år. Börje Jansson utbildade sig 1967 till vägmästare och arbetade senare vid BPA på ett antal platser i landet.

1982 köpte han en villa i Linghed och fick arbete som instruktör vid en behandlingsenhet för ungdomar med sociala problem i Falu kommuns regi.

Han hade ett stort engagemang och genom sitt bestämda och kärleksfulla sätt att bemöta de unga räddade han många till ett bättre liv. Börje Janssons främsta fritidsintressen var jakt och fiske. Han tyckte mycket om att plocka bär i skog och mark.

Närmast anhöriga är döttrarna Maria och Marianne med familjer i Luleå och bröderna Bo och Jarl med familjer i Sala.

MALUNG. I en ålder av 61 år avled tisdag 30 juli Nils-Olof Ahlstrand. Han var född i Borås. Under sitt yrkesliv var han verksam vid kronofogdemyndigheten i Malung/Mora. Han var mycket engagerad i hjälpverksamhet för föräldralösa barn i Polen. Han besökte ofta barnhem där i samband med hjälptransporter.

Närmast sörjande är sambon Therese samt syster och syskonbarn med familjer.

Mer läsning

Annons