Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

ENVIKEN. Alvar Holmberg, Långnäs, avled den 30 augusti i en ålder av 84 år. Han är född Gardener, Massachusetts, USA. 1919 kom han till Sverige. Alvar blev tidigt föräldralös, hans mor dog innan han var ett år och fadern dog två-tre månader efter återkomsten till Sverige. Han fick då bo hos en faster, som senare tillsammans med sin make adopterade honom.

Alvar har bott på ett flertal platser men framför allt i Enviken, Övertänger, Svartnäs.

Under hela sitt liv har han arbetat inom lant- och skogsbruk. Han utbildade sig inom det och gick en utbildning på Vassbo men även på en skola i Skåne.

På 1940-talet träffade han sin blivande hustru och de bosatte sig i Svärdsjö där de bodde ett tiotal år. där han arbetade på ett lantbruk som drevs av Svärdsjö kommun. Sedan flyttade de till Sörmland där han arbetade som förvaltare på ett jordbruk på en ö i Mälaren och där föddes sonen Erik.

1963 kom de till Långnäs, Enviken, först som arrendator och senare köpte de gården som sonen Erik övertog i mitten av 1980-talet. Alvar fortsatte arbeta på gården långt efter pensionsåldern.

I yngre år var han intresserad av jakt och fiske. De senaste tio åren har han intresserat sig för släktforskning. Han har varit ordförande i Envikens LRF, och suttit i Föreningsbankens styrelse i Falun.

Närmast anhöriga är sonen Erik med familj.

LEKSAND. Chefaktuarie Gustaf Enroth, Leksand, har avlidit 79 år gammal. Han växte upp i Hälleforsnäs och tog studenten i Eskilstuna 1943. Han varvade sedan militärutbildning med studier i försäkringsmatematik vid Stockholms högskola och blev fil kand. 1949. Han var anställd som byrådirektör vid Försäkringsinspektionen i elva år. 1961 kom han till Vegetebolagen där han först var chefaktuarie och senare chef för livförsäkringssektionen.

Efter pensioneringen 1983 flyttade han till Leksand där han bland annat haft många kyrkliga förtroendeuppdrag. Han studerade också vid Uppsala universitets religionsvetenskapliga linje och blev teologie kandidat 1996.

Hans närmaste är hustrun Birgitta Montan, sonen Anders Enroth, juridisk funktionschef Kalmar, med familj och hustruns söner journalisterna Björn och Lasse Hedman, Malmö och Stockholm med familjer.

LEKSAND. Ivar Berglund, Söder Bergsäng, avled på Mora lasarett lördagen 31 augusti i en ålder av 77 år. Han bodde på fädernegården under hela sitt liv. Han fick nyligen rum på Tibble servicehus. Ivar Berglund arbetade som elektriker, först i Rättvik sedan i Falun hos Henningssons. Han var vidare medlem i Filadelfiaförsamlingen i Leksand. Närmast sörjande är syskonbarn med familjer och svägerskor.

MALUNG. Före detta officer i Frälsningsarmén Eivor Groop, Spännargatan i Malung, avled lördagen den 31 augusti i en ålder av 84 år. Hon var född i Motala och uppväxt i Stockholm. Närmast sörjande är maken Paul.

Mer läsning

Annons