Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BORLÄNGE. Karin Bergman, Klöverstigen 16 D, avled stilla den 21 augusti i en ålder av 92 år. Hon var född i Leksand och på 1930-talet arbetade hon som sjukvårdsbiträde på Älvgården i Gagnef. Hon och maken Emil levde större delen av sitt liv i den egna villan på Sandgatan i Paradiset, där hon arbetade i hemmet och tog hand om familjen. Efter makens bortgång 1988 flyttade Karin till servicehuset på Tjärna Ängar, där hon trivdes mycket bra. I föreningslivet har hon tillhört CKF, centerns kvinnoförbund, och övriga intressen har varit hemmet och fritidsstället vid Flosjön.

Närmast sörjande är dotter och son med familj.

FALUN. Jägmästare Gunnar Israelsson avled den 3 augusti i en ålder av snart 84 år. Den bortgångne var född i Falun.

Han var son till seminarieläraren Israel Israelsson och lärarinnan Maria (Mia) Lalander. Gunnar Israelsson tog studenten vid Falu Högre Allmänna Läroverk år 1939. Efter studier vid Skogshögskolan avlade han jägmästarexamen år 1948. Efter några års arbete i Stockholm blev han biträdande jägmästare i Lycksele år 1951 och fick som jägmästare eget revir 1960. Han blev kvar i Lycksele till sin pensionering år 1982 då familjen flyttade till Falun och bosatte sig i Gunnars föräldrahem på Vasagatan.

Gunnar gifte sig år 1948 med sjuksköterskan Aina Johansson. Förutom av makan sörjes han av närmast av sonen Sven och sonsonen Anders.

MALUNG. Edner Henriksson, Tyngsjö i Malung avled måndagen den 26 augusti i en ålder av 87 år. Närmast sörjande är maka, barn med familjer samt en syster.

MALUNG. Tomt Anna Persson, Orrmyrgården, Malung, avled den 22 augusti i en ålder av 96 år. Hon kom från Grimsmyrheden. Närmast sörjande är syskonbarn med familjer.

MORA. Ingrid Larsson, Budvägen 12, Mora avled den 22 augusti. Hon blev 83 år gammal. Under sin yrkesverksamma tid arbetade Ingrid Larsson som piga och lokalvårdare. På fritiden ägnade hon sig åt hemmet, familjen, sina nära och kära och tyckte om att resa tillsammans med sin make. Närmast sörjande är en dotter och ett barnbarn med familjer samt syskon och syskonbarn.

LJUSNARSBERG. Ester Thorsell, Kopparberg har avlidit i en ålder av 92 år.

Den bortgångna var född i Kurrbyn, norr om Kloten och växte upp i Kloten. I sin ungdom kom hon till Kopparberg där hon arbetade som hembiträde i en familj.

Därefter var hon anställd först på brödfabriken och sedan på Lilla sjukhemmet Kopparberg.

I sitt första äktenskap med Magnus Möller fick hon tre söner. I början av 1950-talet gifte hon om sig och fick ytterligare en son.

Ester var under många år aktiv inom den socialdemokratiska kvinnoklubben.

För övrigt ägnade hon sig helst åt hem och familj och andra som behövde hennes hjälp.

Ester Thorsell sörjes och saknas närmast av sönerna Karl-Olov och Leif.

Mer läsning

Annons