Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

FALUN. Marie-Louise Weitoft-Sedsten avled den 3 maj i en ålder av 53 år. Hon var född och uppvuxen i Bromma, Stockholm.

Vid Karolinska institutet utbildade hon sig till sjukgymnast och tog examen 1972 och arbetade sedan vid Ersta sjukhus.

1973 flyttade hon och maken Börje till Dalarna, varifrån hennes mor härstammade. 1973-1984 tjänstgjorde hon vid Mora lasarett och Orsa vårdcentral med bostadsort Orsa. Här engagerade hon sig i dräktsömnad, ledde kurser i mödragymnastik och motionsgymnastik. 1980 avlades högre examen i ortopedisk medicin och därefter deltog hon som lärare i läkarkurser inom området. 1984 flyttade familjen till Falun, där hon tjänstgjorde vid vårdcentralen Tisken. De senaste tio åren arbetade hon i Borlänge vid vårdcentralen Gylle och Rehabcentrum.

Marie-Louise var Rebeckasyster inom odd fellow liksom modern. Hon var en positiv, glad och öppen person som ville alla väl men familjen sattes alltid i första rummet. Andra intressen var sommarstället i södra Dalarna, friluftsliv, motion, polskedans, kultur samt släkthistoria.

Närmast sörjande är maken Börje, tre barn samt två bröder med familjer.

LUDVIKA. Elis Blom avled den 4 maj i en ålder av 89 år. Han var bördig från Guldsmedshyttan. Efter att ha utbildat sig till elektriker arbetade han först på hemorten, sedan i Skara, därefter i Ställdalen som elförman vid pappersbrukets verkstad.

De sista åren innan han fick pension under senare delen av 1970-talet arbetade han i Söderfors i Uppland. Tillsammans med makan Alice flyttade han senare till Ludvika.

Elis Blom, som var positiv och utåtriktad, hade sång och musik som stora intressen. Han var också road av sport och följde noga alla matcher på tv. År 2000 blev han änkling.

Närmast sörjande är dottern med familj.

LUDVIKA. Bengt Karlsson avled den 8 maj på Ludvika lasarett i en ålder av 82 år. Närmast sörjande är maka och barn med familjer.

NÅS. Utby Erik Larsson, Skansbacken, avled den 10 maj vid Söderårens ålderdomshem i Vansbro. Han blev 81 år.

Utby Erik var född och uppväxt på den gård som kom att bli hans hem genom hela livet och där han bott tillsammans med en yngre bror. I ungdomen arbetade han tillsammans med sin far i skogen och med gårdens jordbruk. Sedan fadern gått bort fortsatte Utby Erik under några år innan han sålde hästen och i stället började att arbeta vid kyrkogården i Nås. Tillsammans med sin bror såg han också till att skogsinnehavet sköttes.

Utby Erik var en stillsam man som inte ville ligga någon till last. Han älskade stillheten i naturen och ägnade mycket tid åt att vandra i skogarna kring Skansbacken tillsammans med sin bror. Besöken vid det gamla fäbodstället vid Vinberget var ett uppskattat inslag i vardagen.

Utby Erik Larsson sörjes närmast av tre syskon samt av syskonbarn med familjer.

Mer läsning

Annons