Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

EKENÄS, FINLAND. Simo Kanerva avled den 15 mars efter en kortare tids sjukdom i en ålder av 63 år. Simo var bördig från Vimpeli i Finland.

Han var bosatt i Grycksbo åren 1963-1977 och arbetade då på Grycksbo Pappersbruk. Därefter flyttade han tillbaka till Finland.

Närmast sörjande är barn och barnbarn.

JÄRNA. Anna Holmgren, 91 år, avled på Bäckaskogs sjukhem den 14 mars. Anna som växte upp i Utsälje var verksam som missionär i Afrika i mer än 50 år. År 1937 kom hon till Zululand i Syd-Afrika.

Sedan hon träffat Enar Holmgren flyttade hon till Nordrhodesia där missionärsparet var verksamma till 1989 då de flyttade till Sverige och bosatte sig i Järna.

Anna har bott på Bäckaskog i Vansbro de senaste åren.

Hon sörjes närmast av fem söner med familjer och av en syster i Avesta.

LUDVIKA. Elisabeth "Lisa" Wilhelmsson, Blötberget, avled den 16 mars på Falu lasarett i en ålder av 74 år.

Närmast sörjande är make och barn med familjer.

MALUNG. Greta Olsson, Orrmyrgården i Malung avled tisdagen den 18 mars i en ålder av 86 år. Hon var född i Svedberget i Tyngsjö och bodde under 60 år tillsammans med maken på Valmossfall. Hennes stora intresse var handarbete. Hon sörjes närmast av barn och barnbarn med familjer samt syskon.

ORSA. Frida Johansson, Bjus, har avlidit, 96 år gammal. Under sin krafts dagar arbetade Frida med jordbruk. Hon skötte själv sin gård med djur och tungt arbete. Senare i livet var hon aktiv i PRO, där hon bland annat sjöng i kören. Frida var intresserad av trädgårdens och hemmets skötsel. Närmast sörjande är sonen Nils.

VANSBRO. Asta Olsson, 84 år, Sågen, avled på Söderåsens äldreboende den 17 mars. Asta var född i Malung. På 1930-talet hjälpte hon sin mor i caférörelsen i Sågen. Under många år var Asta föreståndare för den manuella telefonväxeln i Sågen. Hon var kassör i NTO-logen och hon tillhörde Västerdalarnas geologiska förening. Hon var dessutom aktiv i bystugeföreningen och Finnmarkens hembygdsförening.

ÄPPELBO. Lennart Kjellgren, 81 år, Ovanheden, avled på Bäckaskogs sjukhem den 15 mars.

Lennart växte upp i Vireda i Småland och han arbetade som lantarbetare på olika gårdar. Under beredskapstiden då Lennart var förlagd i Lima träffade han Dagny. De gifte sig 1945 och flyttade till Småland.

År 1950 bosatte de sig i Lima. Några år senare flyttade familjen till Äppelbo. Lennart arbetade på Rågsvedens såg fram till pensioneringen. Han har dessutom varit vaktmästare i missionshuset och söndagsskollärare och styrelseledamot i missionsförsamlingen. Lennart tyckte om att vistas vid fäbodstugan i Borberget i Lima samt att vara ute i skogen och plocka bär.

Han sörjes närmast av husturn Dagny och fyra söner med familjer.

Mer läsning

Annons