Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

DJURA-TYNSET. Sverre Röragen, Tynset Norge, avled lördagen 7 augusti efter en kort tids sjukdom i en ålder av 86 år. Han efterlämnar fem barn med familjer. Han var född och uppvuxen i Röros. 1965 flyttade han till Rälta där han arbetade på snickerifabriken fram till pensioneringen. Därefter flyttade han tillbaka till Tynset. I Tynset var han aktiv medlem i pensionistföreningen.

LUDVIKA. Holger Jansson, Köpmansgatan, avled den 5 september i en ålder av 90 år. Han var född och uppväxt i Harnäs. Holger Jansson flyttade sedan till Ludvika där han arbetade vid Asea, först på verkstaden och sedan på kontoret som ingenjör.

Arbetet betydde mycket för honom och han skötte sina sysslor med stor plikttrogenhet. På fritiden tyckte han om att snickra och fick utlopp för intresset vid de hus och sommarstugor som familjen haft.

Närmast sörjande är hustrun Greta med vilken han var gift i 67 år, en dotter, barnbarn och barnbarnsbarn.

MALUNG. Bilhandlare Fågel Birger Jonsson, Mobyn i Malung, avled fredagen den 6 september i en ålder av 73 år. Han var född och uppväxt i Mobyn. Närmast sörjande är maka, barn med familjer samt syskon.

Stora Skedvi. Aina Sjögren, Kyrkberget, avled den 31 augusti på Smedjan i Säter efter en längre tids sjukdom. Hon blev 87 år. Hon var född och uppväxt i Elingsbo och där bodde hon hela sin tid tills hon 1994 avyttrande stället Bernstorp och flyttade till en lägenhet på Kyrkberget.

Hon var enda barnet till Ellen och Erik Sjögren.

Modern var sömmerska och Aina lärde tidigt sömnad och handarbete. Tidigt sökte hon sig till skolor och kurser. 1937 deltog hon på Sigtuna Lekmannaskola i kurs för kristlig hemkultur. Hon vidareutbildade sig genom en kurs i tillskärning på Skandinaviska tillskärningsakademin i Stockholm 1941 och senare på Kornells slöjdskola i Södertälje.

Hon var en mycket anlitad sömmerska i Stora Skedvi.

Sedan 1933 var hon med i kyrkokören i Stora Skedvi kyrka och hon har fått många utmärkelser för sin insats i körverksamheten.

Hennes intresse för sång och kyrkomusik tog efter 1950 överhand och hennes mål var att utbilda sig till organist och kantor. 1959 avlade hon organist-och kantorsexamen i Linköping.

Därefter hade hon kortare vikariat i många församlingar. I Stora Skedvi hade hon 1964-69 vikariat som orgelspelare. Hon anlitades ofta som sångsolist.

I det kyrkliga livet deltog hon som söndagsskollärare och mycket flitigt i syföreningens verksamhet.

Ända in på sista åren var kyrkokören, kyrkans gudstjänster och inte minst dagledigasamlingarna de stora ljuspunkterna i hennes tillvaro.

Hon sörjs närmast av kusiner och kusinbarn, samt många vänner.

Greta Carlsson

Mer läsning

Annons