Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

DALA-JÄRNA. Ellen Skoglund avled den 14 november. Hon blev 77 år.

Ellen Skoglund var född och uppvuxen i Kölaråsen.

Ellens ville egentligen bli sjuksköterska, men så blev det inte. När hon var 17 år började hon arbeta med fysiskt och psykiskt handikappade i Hedemora och Ludvika, ett arbete som låg henne varmt om hjärtat.

I samband med giftermålet med Åke 1947 flyttade hon till Vika i Mora. Samma år föddes dottern Elisabeth.

Maken Åke var timmerkörare åt Billerud. 1957 flyttade de till Ellens hemgård i Kölaråsen. Redan året därpå övertog de Tysk-gården, Åkes släktgård. Där var de sedan bosatta till för fyra år sedan.

Ellen jobbade ibland extra i skogen med plantsättning och buskröjning.

När Åke blev dålig skötte Ellen om honom, ett hårt arbete som slet på henne.

De kom senare att bo på Bäckaskog, först flyttade Åke in och sedan Ellen. År

2002 blev Ellen änka efter 55 års äktenskap. I april i år flyttade hon till Solgärdet där hon trivdes bra.

Hennes stora intressen var handarbete, djur och släktforskning. Ellen hade en underbar röst och tyckte om att sjunga och spela orgel. Hon var också mycket duktig på att teckna. Ellen var en stor djurvän. På gården i Kölaråsen fanns häst, får, hund, katt, en ko och uppfödning av grisar.

Ellen var alltid hjälpsam, givmild och generös och ställde upp för andra. Hennes stora glädje var barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Till den minsta hade hon nyligen stickat strumpor.

Hon såg gärna travtävlingar och var speciellt intresserad av allt med hästar. Hon spelade gärna Bingolotto och älskade Gunde Svan som programledare.

Närmast sörjes Ellen Skoglund av dottern Elisabeth med familj, barnbarn och barnbarnsbarn.

LÅNGSHYTTAN. Milred Israelsson, Långshyttan, har avlidit i en ålder av 87 år. Hon var född i Sandviken och flyttade till Stjärnsund när hon var ett år. Efter sex års skolgång arbetade hon som hembiträde i Gävle några år. Fick sedan arbete i Stockholm som kontorist, de sista tio åren före pensionen på Alfa Laval AB i Tumba.

Mildred har varit fackligt aktiv inom Metall i hela sitt yrkessamma liv, bland annat såsom skyddsombud och fackombud. Efter pensioneringen flyttade hon till Långshyttan.

Fritiden ägnade hon gärna till handarbete, hon höll kurser i hardangersöm i Långshyttans PRO.

Hon ägnade sig också åt poesi och friluftsliv, samt barnbarn och barnbarnsbarn.

Närmast sörjande är dotter, barnbarn, barnbarnsbarn samt en bror och en syster.

TRANSTRAND. Rolf Johansson, Sälen, avled den 10 november i en ålder av 63 år. Han var bördig från Evertsberg. Närmast sörjande är sambo samt syskon med familjer.

VÄSTERÅS. Erik Dubbelman avled den 15 oktober i sitt hem efter en tids sjukdom. Han blev 57 år.

Erik Dubbelman var född i Sundsvall, men kom i unga år till Ludvika dit familjen flyttade. Efter att ha utbildat sig till ingenjör blev han anställd på ABB i Västerås. 1977 till 1983 var han projektingenjör och arbetade med projektledning samt som försäljare på Substations.

Därefter blev han stationerad i Lahore, Pakistan. Erik Dubbelman återvände till Västerås 1987 och var under fem år projektledare på Facts. 1998 tog han examen som Certifierad projektledare hos Project Management Institute i USA. Han stannade sedan kvar vid Facts-enheten som försäljare fram till 1999.

Sedan var det dags för nya uppgifter, men nu vid ABB i Ludvika. Under fyra år var han projektledare för 3GC-projektet i Kina och ansvarig för tekniköverföringen i Ludvika till Kina. För två år sedan utsågs han till inköpschef på HVDC i Ludvika.

Även under åren i Ludvika hade han kvar Västerås som bostadsadress och pendlade med bilen.

Han hade flera fritidsintressen, men ett som överskuggade de andra: sport. I unga år var han en lovande ishockeyspelare i Ludvika och var även uttagen i Dalarnas Tv-pucklag. Sportintresset höll sedan i sig genom åren. Efter flytten till Västerås började han spela golf och var medlem i Västerås golfklubb sedan mitten av 1970-talet. Under en period var han ordförande i ABB IF:s golfsektion. När barnen i familjen var små ställde han upp som ungdomsledare i fotboll, ishockey och golf.

Erik Dubbelman tyckte också om att vistas ute i naturen, gärna på skidor eller långfärdsskridskor. På senare år blev han intresserad av jakt.

Närmast sörjande är makan Kerstin, sönerna Johan och Nils, samt systrarna Alina och Kerto med familjer.

VANSBRO. Gustav Sohlström avled den 8 november. Han blev 80 år. Gustav Sohlström härstammade från Vang i Hamars fylke i Norge. Som sjuåring kom Gustav Sohlström till Sverige tillsammans med sina föräldrar. Familjen bosatte sig i Sågbo mellan Krylbo och Avesta.

Gustav Sohlström började arbeta på SJ men i början på 1940-talet gick han till sjöss och tog hyra på M/S Hemland. Under krigsåren gick hans båt i konvoj på de allierades sida. En nära kamrat till Gustav träffades av granater - en tragisk händelse som tog Gustav hårt.

På 1960-talet arbetade Gustav på Avesta Jernverk tills han 1967 började på ett företag på Mälaröarna som sysslade med försvarsfrågor. Här arbetade Gustav fram till pensioneringen. Som pensionär flyttade Gustav till sommarstugan i Nås som han byggt tillsammans med sina söner Manne och Alf.

Sista tiden bodde Gustav Sohlström i Vansbro.

Närmast sörjes Gustav Sohlström av barnen med familjer, Greta samt släkt och vänner.

Mer läsning

Annons