Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

BÄSNA. Märta Westman, Arvslindan, avled den 23 april i en ålder av 85 år. Hon var hemmafru och ägnade gärna fritiden åt handarbete, vävning och trädgårdsskötsel.

Närmast sörjande är en dotter och en son med familjer.

GRÄNGESBERG. Hildur Eriksson avled den 23 april i en ålder av 93 år. Hon var bördig från Hjulsjö församling. I början av 1930-talet kom hon till Grängesberg i samband med giftermålet med Ingvar Eriksson. Grängesberg blev sedan hennes bostadsort, frånsett några år i Gonäs. Hildur Eriksson arbetade även utanför hemmet, bland annat vid Grängesbergs mejeri.

Hennes intressen var allmänna, men sommarstugan var viktig för henne. Hildur Eriksson var änka sedan 1992. Närmast sörjande är dottern med familj, barnbarn och barnbarnsbarn.

LUDVIKA-BORLÄNGE.

Nils-Olov "Nicko" Bergsten avled den 24 april i en ålder av 69 år. Han var född i Borlänge och växte upp i Hönsarvet där han även gick i skola.

Han gifte sig 1955 med och fick fem barn. Familjen flyttade 1959 till Ludvika där Nils-Olov blev anställd på Asea för att sedan jobba där under större delen av sitt arbetsliv. Han arbetade även för Tage Eriksson och på gammelgården i Ludvika.

Utanför arbetet var det framför allt idrott som gällde. I ungdomsåren spelade han fotboll för Brage och handboll för Domnarvet. En bidragande orsak till flytten till Ludvika var att han värvades av LHF. Efter sin aktiva karriär som spelare började han som domare, främst inom handbollen men även inom fotbollen.

Nils-Olov följde idrotten med stort intresse såväl på tv som i tidningar. I yngre år tyckte han också om att fiska både på sommaren och vintern. Senare blev sommarstugan i Ludvikatrakten ett kärt tillhåll för honom och sambon Birgitta.

Som person var Nils-Olov glad och skojfrisk med förmågan att charma alla som kom i hans väg. Och det hann bli många under åren.

Närmast sörjande är sambon, fem barn med familjer, modern och två systrar.

NYKROPPA-LUDVIKA. Sixten "Sigge" Halvarsson avled den 25 april i en ålder av 74 år. Han var född och uppväxt i trakten av Storfors. I samband med sin militärtjänstgöring i Dalarna träffade han sin blivande maka Eva, eller Eivi som hon kallades. Därför flyttade han till Ludvika och arbetade på Asea, vid järnvägen och Bygg-Paul.

I slutet av 1960-talet återvände han till Storfors för att 1975 flytta till Nykroppa. När han 2001 blev änkling hade paret hunnit fira sin guldbröllopsdag.

Sixten var byggnadssnickare. Även på fritiden höll han gärna på med hobbysnickerier. Hans andra stora intresse var dragspel.

Närmast sörjande är fyra barn med familjer samt syskon.

Mer läsning

Annons