Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BORLÄNGE. Britt-Marie Mickols, Amsbergsvägen, har avlidit i en ålder av 50 år. Hon var född och uppvuxen och bodde hela livets kvar i Kvarnsveden.

Efter skolgång arbetade hon på försäljningskontoret vid Kvarnsvedens pappersbruk fram till 1979.

Då blev hon hemma med barnen och sedan följde en del tomvikariat inom skolbespisningen vid Forssaängskolan. De sista fem åren arbetade hon deltid där.

På fritiden ägnades den mesta tiden åt familjen och hemmet, en del arbete och korsordslösning. Fritidshuset i Orsa lockade också.

Britt-Marie Mickols sörjes närmast av maken Ola och två barn samt föräldrar.

KARLSTAD-ÖJE. Gubb Anna Kolthoff, Karlstad, avled på söndagen, knappt två månader före sin 90-årsdag.

Sväss Anna, som hon efter födelsegården kallades i dagligt tal, föddes den 2 oktober 1912 i Öje som äldst av Gubb Olof Olsson och Knall Brita Larsdotters fyra barn. Hon var i ungdomen utåtriktad och utbildade sig till tandsköterska. Hon var också intresserad av idrott, duktig skidåkare och åkte exempelvis Skinnarloppet.

Under vintervistelse i Sälen träffade hon blivande fabrikören Bertil Kolthoff från den välkända värmlandssläkten Kolthoff. De gifte sig och flyttade till Karlstad där maken under många år drev fabrik. Makarna bodde de sista åren i Skattkärr utanför Karlstad.

Medan barnen var små och mannen drev fabrik var Anna Kolthoff hemmafru.

Senare kom hon att utveckla sitt hantverksintresse och höll bland annat kurser i keramikhantering och korgmålning. Hon tillhörde också Röda korset.

Trots att hon redan på 1930-talet lämnade Öje behöll hon kontakten med hembyn och släkten och var en trogen gäst i byn och barndomshemmets fäbod Vålberget ända tills ålder och sjukdom satte stopp för detta. Ännu när hon var en bit över 70 år sågs Anna Kolthoffs plantera tall i den fäderneärvda skog som sonen Bengt i dag äger.

Gubb Anna Kolthoff sörjes närmast av barnen Bengt Kolthoff och Britt-Louise "Bibbi" Holm, barnbarn, barnbarnsbarn samt två systrar, varav en bosatt i Mora.

LEKSAND. Robert Willner, Leksand, avled den 1 augusti. Han blev 75 år gammal och sörjs närmast av en bror med familj.

MOCKFJÄRD. Hilma Silfwerplatz, Mockfjärd avled den 3 augusti i en ålder av 90 år. Hon var född och uppvuxen i Lansjärv, Överkalix kommun. 1951 flyttade hon till Mockfjärd. Hon arbetade som distriktssköterska fram till sin pensionering 1971.

Hon var politiskt aktiv inom kommunen där hon hade flera förtroendeuppdrag, hon var även medlem i socialdemokraterna och PRO. Fritidsintressen var diverse handarbeten. Närmast sörjande är tre söner med familjer.

Mer läsning

Annons