Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

BJÖRBO. Ivan Bergsten, Gåsholmen, Björbo, avled den 28 maj i en ålder av 85 år. Han var född och uppvuxen i Björbo och drev tidigare, tillsammans med sin far och bror, butiken Bergsten & Söner. Han arbetade också som bilförsäljare vid Carlbäcks Bil i Borlänge och som kamrer vid Björbo Träförädling. Till hans intressen hörde fotografering, musik och idrott. Han vistades även gärna vid fäbodstugan vid Tyrsberget. Ivan Bergsten blev för ett år sedan änkling då hustrun Annkulla gick bort. Närmast sörjande är tre döttrar med familjer.

LUDVIKA. Elna Karlsson, Dianavägen 3, har avlidit i en ålder av 69 år den 1 juni efter en längre tids sjukdom. Hon var maka till framlidne montören Bengt Karlsson.

Elna Karlsson var född i skånska Höör i en syskonskara på fem. 1948 flyttade hela familjen till faderns hemtrakter i Västerbergslagen för att bosätta sig i Persbo. 1959 inledde hon en långvarig tjänst på Tempo, nuvarande Åhléns.

Hon var under många år ansvarig för konfektion samt en tid även för kosmetika, för att sedan avsluta med några år som inköpare.

De sista åren före pensioneringen hade hon deltidstjänst på Gammelgården, vilket sammanföll med hennes intresse för Hembygdsföreningens verksamhet.

Elna Karlsson var politiskt aktiv inom arbetarrörelsen. Hon satt flera perioder i Ludvika kommunfullmäktige och var till helt nyligen ledamot i byggnadsnämnden. Kyrkan var ett annat intresse. Hon var mångårig ledamot i kyrkofullmäktige samt, ännu så sent som i vintras, kyrkvärd i Ludvika församling. Mesta arbetet nedlade hon för Lillkyrkan, men också för Ulrika kyrka.

Sin aktiva samhällsgärning kompletterade hon med friluftsliv, resor och hemmet. Närmast sörjande är en son, barnbarn och barnbarnsbarn samt syskonen.

LUDVIKA. Birgit Klys, har avlidit en en ålder av 87 år. Hon var född i Björsjö och växte upp i Smedjebacken. I samband med giftermålet med maken Sven flyttade hon till Laggarudden strax utanför Ludvika. Därefter byggde de hus i Harnäs där

de flyttade in 1951. När maken Sven gick bort 1992 flyttade Birgit åter in till Ludvika.

I unga år jobbade hon på bageri i Smedjebacken. Efter giftermålet blev hon hemmafru och skötte hemmet med allt vad det innebar. I unga år fanns det inte så mycket tid över till fritidsintressen. Det var skötseln av hemmet som gällde. Men på äldre dar tyckte hon mycket om att resa och att spela bingo och

att träffa vänner. Birgit var mycket social och tyckte om att ha människor i sin närhet.Hon älskade att tillbringa tid med sina nära och kära. Närmast sörjande är söner med familjer, barnbarn och barnbarnsbarn samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons