Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

LUDVIKA. Mauritz Karlsson avled den 27 april i en ålder av 83 år. Han var bördig från Bångbro, men kom i unga år till Grängesberg där han gick i skolan och växte upp. Därefter arbetade han vid posten fram till 1948.

Sedan flyttade han och hustrun Ingrid, de gifte sig 1941, till Västerås där Mauritz omskolade sig. Genom detta fick han förmånen att få sitt stora intresse - musiken - till yrke. Han blev musiklärare, men gick även en femårig utbildning till solist på fiol.

Familjen bodde kvar i Västerås där han arbetade som musiklärare, fram till att en tjänst som musikledare i Ludvika utannonserades. Han sökte och fick tjänsten i hård konkurrens. 1985 gick han i pension.

Vid den tiden hade Mauritz och Ingrid redan bott några år i det nya bostadsområdet på Lillheden i Grangärde där de trivdes förträffligt. Efter att han drabbats av sjukdom och blivit rullstolsburen, flyttade de till en servicelägenhet i Ludvika.

Hans stora intresse, förutom barnen, var även på fritiden musik. Det avspeglades bland annat av att han bildade Ludvikas kammarorkester. Som musiker var han uppskattad långt utanför Ludvikas gränser.

Som person var han också mycket uppskattad. Lugn, eftertänksam och höll för egen del en låg profil. Närmast sörjande är makan och tre söner med familjer.

ORE. Hulda Blom, född Kratz, Arvet, avled i hemmet den 9 april i en ålder av 82 år. Hulda föddes i Arvet i en syskonskara om tolv barn. Hulda fick tidigt lära sig ta ansvar för syskonen och hjälpa till i hemmet och jordbruket. I unga år fick hon ta ansvar för korna som fäbodkulla under somrarna bland annat i Täktsberg.

Genom giftermål flyttade Hulda till Boda kyrkby 1943 där hon bodde fram till 1964, då hon återvände till Arvet. Under sin tid i Boda kyrkby arbetade hon vid sidan av skötseln av hemmett arbetade hon som skolstäderska.

I Arvet arbetade hon i köket vid Orestrand och senare en mycket uppskattad mattant på Furudals skola där hon var fram till sin pensionering.

Förutom sitt stora intresse för familjen så tyckte Hulda mycket om att väva och att handarbeta.

Som farmor och mormor blev hon mycket populär bland barnbarn och barnbarnsbarn. Hennes hem var alltid öppet för släkt och vänner.

Närmast sörjande är maken Erik och barnen Tage, Monica och Annica med familjer samt syskon.

ORSA. Ors Inga-Britt Ulmeryd, Stackmora, avled den 26 april, 74 år gammal. Inga-Britt växte upp i Stackmora och efter sitt yrkesverksamma liv i Falun, flyttade hon tillbaka till föräldrahemmet.

Närmast sörjande är barnen Boel och Ebon med familjer, systern Anna-Greta och svägerskan Helga.

Mer läsning

Annons