Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

JÄRNA. Barbro Liss, Myrbacka, avled den 4 februari i en ålder av 53 år.

Barbro var född och uppväxt på den gård där hon var bosatt under hela sin levnad. Efter realexamen började hon vid Arne Zimersons affär på Myrbacka som senare övergick i det nybyggda Hemköp där Barbro blev kvar i 20-talet år. Under en kort period var hon senare föreståndare vid Konsum i Hulån. Under de senaste tio åren har hon arbetat som elevassistent och lärare i hemkunskap vid Smedbergsskolan i Vansbro.

Barbro var en hjälpsam människa som alltid ställde upp. På sin fritid var hon starkt engagerad i Järna hembygdsförening och tillsammans med Ingrid Johansson gjorde hon i början av 1990-talet den dokumentation som resulterade i boken "På Myrbackar". Hon deltog även i arbetet med en bok om Skålö. Andra intressen var handarbete och släktforskning.

Barbro Liss sörjes närmast av make samt av son med sambo.

LEKSAND. Skott Gustav Olsson, Berg, avled den 4 februari 86 år gammal.

Han var född och uppvuxen i byn Berg där han bodde fram till för sju år sedan då han flyttade in på Tibble Servicehus.

Skott Gustav var en stor naturvän och tyckte om att vistas ute i skog och mark.

I ungdomen varvade han arbetet hemma på jordbruket med huggning i skogen vintertid.

Under de kalla krigsvintrarna på 1940-talet arbetade han borta och bodde då i olika skogskojor i skogarna kring Bjursås och Gopa.

Skott Gustav var också mycket duktig på att plocka bär och försedde hemmet med både lingon och blåbär.

Han sörjes närmast av systern Elsa, övrig släkt samt grannar och vänner.

MALUNG. Före detta skinnsömmerskan Ester Persson, Albacksgatan, avled den 8 februari i en ålder av 86 år. Närmast sörjande är son med familj samt syskon.

MALUNG. Lärarassistent Sonja Bergstedt, Bergvägen, Öje, avled den 4 februari i en ålder av 60 år. Närmast sörjande är make, barn med familjer samt syskon.

NYKÖPING. Ingmar Fälting avled den 25 januari i Nyköping, i en ålder av 75 år gammal. Han föddes i Järna socken som son till Erik Fälting och hans maka Ester född Petters. Ingmar växte upp i Fredriksberg och kom så småningom via Leksand och Falun till Nyköping, där han arbetade vid Vägverket och som egen företagare och representant för hustillverkare. Hela livet höll han kontakten med Dalarna och då särskilt med Järna och Nås, där han övertog föräldrarnas gård "Håkas" i Mellanborg.

Ingmar Fälting efterlämnar makan Birgit, sönerna Lars, Håkan och Per med familjer, systern Birgitta med familj samt kusiner.

Mer läsning

Annons