Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

BOVALLSTRAND. Bernt Wallinder, Granvägen 7, Bovallstrand, har avlidit i en ålder av 69 år. Han var född och uppväxt i Göteborg och har arbetat inom VVS-branschen. Bernt Wallinder var verksam i Jehovas Vittnens Församling i Sotenäs.

Närmast sörjande är makan Therése Wallinder.

LUDVIKA. Olle Backström avled den 12 mars i en ålder av 86 år. Han växte upp i de gamla järnvägsbostäderna i Ludvika där bostadsområdet Apollo i dag finns. Efter skolan började han som springpojke vid en Konsumbutik och när han gick i pension 1983 var han fortfarande verksam inom Konsum.

Han hade då varit föreståndare på ett antal butiker i och i trakten av Ludvika såsom Lekomberg, Notgården och - den sista tiden före pensioneringen - på Ludvika gård.

Under åren är det otaliga kunder som uppskattat hans kunnighet, inte minst hans skicklighet som charkuterist. Ett bevis på detta är att han ofta anlitades av jaktlag.

På fritiden vistades han mer än gärna i sommarstugan som han började bygga i Lekomberg 1954. Olle Backström, som också var en mycket omtyckt farfar, hade en gedigen allmänbildning. Kunskaperna hämtade han bland annat från tidningarna som han noga läste.

När hustrun insjuknade i slutet av 90-talet iklädde han sig rollen som anhörigvårdare och skötte henne fram till hennes bortgång för två år sedan.

Närmast sörjande är sonen med familj samt en syster.

NÅS. Gösta Johansson, Heden, avled den 15 mars vid Bäckaskogs sjukhem i Vansbro efter en kortare tids sjukdom. Han blev 90 år.

Gösta var född och uppväxt på den gård i Heden som kom att bli hans hem genom hela livet. Han började tidigt att arbeta i skogen som huggare innan han kom till Hedens snickeri som lastbilschaufför. Gösta började senare som maskinförare vid Bergslaget och var bland annat med vid bygget av kraftledningen mellan Gävunda och Vansbro. Under de sista yrkesverksamma åren arbetade han vid Elementhus i Mockfjärd.

Gösta var en kraftkarl med stor uthållighet och han fanns alltid till hands bland grannar, släkt och vänner när hjälp behövdes. Att plocka bär och fiska tillhörde Göstas fritidsintressen och han var även mycket sportintresserad. Den 23 december ifjol, dagen före julafton, firade han och hustrun Annie sin 60-åriga bröllopsdag. Han fick också vara vid mycket god vigör när han för en knapp månad sedan firade sin 90-årsdag tillsammans med många vänner.

Gösta Johansson sörjes närmast av hustrun Annie, sonen Kjell och dottern Anne-Marie, två barnbarn samt ett barnbarns barn.

Mer läsning

Annons