Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

BORLÄNGE. Gunborg Eriksson, Hagavägen 16, avled den 27 juni vid en ålder av 90 år. Närmast anhöriga är sonen Jan-Erik med makan Maj-Britt samt deras barn Jennie och Sofia.

Gunborg som var född och uppväxt i Berslagsbyn började som ung arbeta på CTH Ericsons hatt- och mössfabrik med att sy hattar och mössor. Hon sydde sedan i hemmet efter att sonen Jan-Erik fötts 1943.

Gunborg började senare städa i stadshuset på morgnarna och arbetade då sonen blev äldre med att resa runt i Dalarna och demonstrera produkter i butiker. Det blev en fast anställning som demonstratris på Tempo i Borlänge. Här arbetade Gunborg fram till sin pensionering.

Gunborgs stora intressen vid sidan av yrkesarbetet var sömnad och vävning. Vävstolen monterades ned för så nyligen som för mindre än ett år sedan. I föreningssammanhang var Gunborg Eriksson medlem i PRO Hagalund.

DALA-FLODA. Anna-Lisa Leo, född Olsson, Dala-Floda, avled den 26 juni i en ålder av 84 år. Anna-Lisa var född och uppväxt i Kvarnsveden.

Hon gifte sig med plåtslagaren och musikern Sven Leo och tillsammans fick de två barn.

År 1988 flyttade paret till Dala-Floda där Anna-Lisa hade vistats mycket på somrarna och där hon hade sin mors rötter.

Anna-Lisa arbetade i Borlänge på Bengtssons blomsteraffär och senare på Anitas Blommor. De sista yrkesverksamma åren var hon på Båtsta tvättinlämning på Vattugatan. Hon var även med i dotterns affär i Dala-Järna ända till 80-årsåldern.

På sin fritid tyckte Anna-Lisa om att köra bil och umgås med barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Hon gillade också att vara ute med maken och dansa.

Anna-Lisa hade ett stort hjärta och var ung i sinnet och barnbarnen tyckte alltid att det gick att prata med henne som med en jämnårig.

Närmast sörjande är son och dotter med familjer, barnbarn och barnbarnsbarn.

LIMA. Henning Lundgren, Skålmogården i Lima avled den lördagen 28 juni i en ålder av 87 år. Han var född och uppväxt i Slagnäs i Arjeplogs kommun men har varit bosatt i Lima sedan slutet av 1980-talet. Närmast sörjande är barn med familjer.

SILJANSNÄS. Dagny Ekman, Siljansnäs, avled den 27 juni i en ålder av 71 år. Hon var född och uppväxt i Brötjärna.

Dagny arbetade som pälssömmerska och senre även som lantbrevbärare.

På fritiden tyckte Dagny om att ägna sig åt handarbeten samt åt familj och vänner.

Närmast sörjande är maken Torsten samt två barn med familjer.

Mer läsning

Annons