Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BORLÄNGE. Anders Holst, Borlänge, avled den 18 juni i en ålder av 70 år. Han var uppvuxen i Helgum, Ångermanland och började arbeta som mejerist i Sollefteå. 1958 kom han till Borlänge och började här som mejerist, för att senare arbeta som lagerchef vid Hakon. 1968 kom han till Domnarvet och arbetade som bokhållare fram till sjukpensionen vid 60 års ålder. På fritiden ägnade han sig åt familj och trädgården. Han var också duktig på att brodera tavlor.

Närmast anhöriga är hustrun Wivi-Anne, två söner med familjer, samt syskon.

GAGNEF. Olle Grape har avlidit i sitt hem 25 juni i en ålder av 84 år. Han var född och uppväxt i Djurmo. Han arbetade som målare under hela sitt yrkesverksamma liv. Under kriget var han inkallad i det militära och patrullerade vid norska gränsen. 1950 gifte han sig med makan Maria och tillsammans fick de en dotter. Jakt och fiske var Olle Grapes främsta intressen. Han tillbringade också mycket av sin fritid tillsammans med familjen i stugan vid Gimmen som han själv hade byggt. Han var mycket händig och tyckte också om att snickra och mura. Han var även delaktig vid byggnationen av familjens hus i Djurmo. Han efterlämnar makan Maria och dottern Christina med sambo samt systern Verna.

MALUNG. Tillskärare Artur Hedin, Romarheden i Malung, avled tisdagen den 24 juni i en ålder av 88 år. Han var född och uppväxt på Romarheden.Närmast sörjande är maka samt två söner med familjer.

RÄTTVIK. Karin Hjorth, född Utbys Olsson, avled hastigt i sitt hem den 17 juni, cirka en månad före sin 78 årsdag. Hon föddes och växte upp i Utby. I ungdomsåren arbetade hon i affär i Rättvik och i Stallarholmen.

Hon gifte sig 1945 med polisassistent Holger Hjorth och har sedan dess varit hemmafru.

1952 flyttade familjen till Boda. Familjen utökades med sex barn. Efter makens bortgång 1986 flyttade hon till Rättvik där hon sedan dess varit bosatt.

Redan i början på 1950-talet engagerades hon som flyglotta och hon deltog med intresse och engagemang i utbildning och övningar. Hon var under många år kassör i Boda Lotta kår.

När barnen växt upp engagerade hon sig även politiskt och var därmed verksam i det politiska livet runt Svenska Kyrkan.

Under sin aktiva tid ägnade hon mycken ledig til till handarbete. Dessutom tillbringade hon gärna sin fritid tillsammans med sin Make och vänner i fritidshuset vid Långsjön.

Närmast anhöriga är fem barn, syster Margreth med familj, svägerskan Ann-Marie samt barnbarn och barnbarnsbarn.

Mer läsning

Annons