Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

ORSA. Erik Bruhn, Hansjö och Untorp, avled den 23 maj, 88 år gammal. Närmast sörjande är makan Margit, dottern Majvor, sonen Ingvar med sambon Mona-Lisa samt barnbarn och barnbarnsbarn.

RÄTTVIK. Kerstin Rosén, Sjurberg, avled tisdagen den 24 maj i en ålder av 72 år. Kerstin var tidigare folkbokföringsassistent på Pastorsexpeditionen i Rättvik mellan åren 1981 och 1998. Dessförinnan arbetade hon på Nittsjö keramik. Hennes största fritidsintressen var släktforskning och den egna trädgården. Närmast sörjande är maken Erik, samt två söner med familjer.

SMEDJEBACKEN. Gustav Johansson avled den 24 maj i en ålder av 84 år. Gustav, eller "Smén" som han alltid fick heta, var en bördig från Furbo där han ingick i en syskonskara om sju barn.

Bondson som han var blev han tidigt intresserad av djur. Därför föll det sig naturligt att han i arbetslivet blev smed och hovslagare. Han flyttade till grannbyn Jobsbo där han skaffade får och som mest hade han hundratals djur. Gustav höll även kurser i ämnet fårskötsel.

Han var social till sättet och gillade att prata med folk, vilket han fick många tillfällen att göra när han reste runt i byarna och skodde hästar. Genom sitt yrke blev han en välkänd person i bygden. Han blev alltid uppskattad när han kom på besök, både för sitt yrkeskunnande och för sin person.

Ända sedan unga år var han en aktiv medlem i Furbo blåbandsförening. Han tillhörde också Baptistförsamlingen Salem, numera Allékyrkan. Intresset för gamla seder och bruk gjorde honom till en naturlig medlem i hembygdsföreningen. Där fick han, tillsammans med sin bror, användning för sina barndomskunskaper om kolning och reste i flera år föreningens mila. Han medverkade även vid hembygdsdagar genom att köra hästskjuts för barnen.

"Smén" var också en duktig hantverkare, snickrade och höll på med näverslöjd. Jakt och fiske var andra intressen.

På äldre dagar blev barnbarnen och barnbarnsbarnen källor till stor glädje.

För 13 år sedan blev han änkling efter ett långt äktenskap med hustrun Ellen. Närmast sörjande är tre döttrar med familjer.

ÄLVDALEN. Hjalmar Dahlqvist, Evertsberg, avled den 23 maj, 85 år gammal. Hjalmar var född och uppväxt i Kåtilla och kom till Evetsberg genom giftermål. I hela sitt liv har Hjalmar arbetat som målare. Tillsammans med hustrun Astrid drev han dessutom jordbruk. Ledig tid tillbringade han gärna i fäbodstugan i Rämma samt med jaktoch fiske. Närmast sörjande är hustrun och en syster med familj.

Mer läsning

Annons