Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BJÖRBO. Snickeriarbetare Anders Liss, Ringvägen, avled den 6 februari i en ålder av 85 år. Under 44 år arbetade han vid Björbo Snickeri och gjorde sig känd som en stillsam och mycket plikttrogen person.

Redan i ungdomen var Anders Liss intresserad av snickeriarbete och han tillverkade bland annat bokhyllor, vilket ledde till att han fick anställning vid snickerifabriken, där han kom att arbeta till pensioneringen. I ungdomen var han också aktiv inom brandkåren.

Han tillhörde initiativtagarna till och eldsjälarna bakom bygget av Mejdåsens utsiktstorn. Under byggnationen svarade han för bland annat några av de farligaste arbetsmomenten, takläggningen och den utvändiga målningen, som skedde från en korg som firades upp och ned längs panelen.

Efter giftermålet kom Anders Liss att ägna nästan all fritid åt familjen. Vid Dammsjön byggde han en mindre sommarstuga, som han senare byggde ut. Han tyckte också om att vistas vid fäbodstugan i Fagerberget.

Smalfilmning var ett av hans stora intressen. Han var också fågelintresserad och tillsammans med makan gjorde han under 35 år fjällvandringar. Anders Liss tyckte om att prova på nya saker, främst hantverk, och efter pensioneringen lärde han sig bland annat att måla kurbits och att timra, en kunskap han använde för att bygga ett eget garage. Han ryckte också regelbundet in som "dagpappa" åt barnbarnen.

Närmast sörjande är makan Eivor och dottern Pia med familj.

MALUNG. Före detta skogsarbetaren Armas Niemi, Östra Näsberget, Malung, avled den 7 februari i en ålder av 71 år. Närmast sörjande är maka, son med familj och syskon med familjer.

MALUNG. Sigrid Norstad, Sillerö, avled den 7 februari efter en längre tids sjukdom. Hon var 74 år. Närmast sörjande är barn med familejr samt syskon.

STORA SKEDVI. Leg sjuksköterskan och vårdläraren Karin Ingegerd Andersson avled den 6 februari 58 år gammal. En längre tid arbetade hon på Kristinegymnasiet i Falun och sedan ett par år på Dahlandergymnasiet i Säter.

Hon var född och uppväxt på gården Anderses i Björänget där hon bodde större delen av sitt liv tillsammans med sin familj. Hon skötte familj, hem och trädgård med varm hand. Hon hade ett stort naturintresse och en aktiv fritid. I gymnastikföreningen Sturegnistan var hon ledare.

Ingegerd var glad, positiv och visade stor omtänksamhet och generositet. Hon var också stor optimist, såg möjligheterna.

Närmast sörjande är make och barn med familjer.

Mer läsning

Annons