Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

NÅS. Före detta folkskolläraren Gösta Zackrisson, Lindesnäs, avled den 28 juni i en ålder av 78 år.

Gösta Zackrisson var bördig från Dalsland och kom till Lindesnäs 1957 och har sedan dess varit bosatt här. Under sin yrkesverksamma tid arbetade han som lärare i Lindesnäs skola tills den lades ned. Sedan började Gösta arbeta vid Nås skola. Här arbetade han fram till sin pensionering. Gösta var kyrkvärd i Nås kyrka under många år.

Till hans främsta intressen hörde att arbeta i trädgården med blommorna. Hans ögonsten var sommarstugan vid sjön Närsen som han själv byggt.

Gösta tyckte mycket om att slöjda. Efter pensioneringen gick han flera fiolbyggarkurser i Mittenwald.

Gösta var musikalisk och spelade de flesta instrument men framför allt piano och fiol. Han var medlem i Nås spelmanslag. Han sjöng under många år i Nås hembygdskör och manskör.

Närmast sörjande är makan Barbro, sönerna Urban och Peter med familjer samt en bror och en syster med familjer.

SMEDJEBACKEN. Göta Ångerud avled den 24 juni i en ålder av nära 76 år. Hon var bördig från Finland, men när hon var bara några år gammal kom hon till Smedjebacken med sin familj. Anledningen till flytten var främst att hennes far, som var en duktig idrottsman, tackade jag till ett erbjudande från IK Heros.

Hon har under årens lopp arbetat i olika butiker i Smedjebacken. När hon gick i pension var det som anställd vid OK.

Ett stort intresse för henne var dans och under ett antal år var hon med i folkdanslaget. Göta Ångerud tyckte också om gymnastik och har deltagit i husmodersgymnastiken.

Främst satte hon dock omsorgen kring familjen, sedan 1952 har hon varit gift med Thure, och hemmet. Närmast sörjande är maken och två döttrar med familjer.

VANSBRO. Åke Nyman avled den 29 juni i en ålder av nära 81 år. Åke var född i Ljusdal, men flyttade till Vansbro när han var tre år då hans far startade företaget Öhman & Nyman som bedrev busstrafik i Vansbro. Åke har bott på samma gård hela livet.

Åke drev tillsammans med hustrun Gunnel Affärstryckeri hemma på gården i närmare 50 år.

På fritiden tyckte Åke om att resa tillsammans med hustrun. De besökte många olika platser. I sommarstugan i Varn tillbringade Åke gärna tillsammans med familjen sin lediga tid.

Åkes intressen bestod av arbetet och familjen.

Närmast sörjande är makan Gunnel och sonen Hans med familj.

Mer läsning

Annons