Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

MALUNG. Före detta bilskollärareren Folke Göransson, Holsgatan i Malung, avled söndagen den 25 augusti i en ålder av 84 år. Han var född i Gustafs men det var i Malung som han verkade större delen av sitt liv. Folke Göransson var en mycket aktiv människa och han var bland annat med och drog igång ishockeyn i Malung liksom Malungs Slalomklubb. Han var också en av de drivande krafterna då Malungs Flygklubb bildades och under senare år lade han ner ett stort arbete inom Rotary Club och var en av dem ordnade vandringsleden Kringelkroken längs Västerdalälven. Förutom bilskollärare var Folke Göransson också mycket duktig i möbelstoppning.

Närmast sörjande är maka, barn med familjer samt en bror.

MOCKFJÄRD. Ernst Östlund, Mockfjärd avled den 26 augusti i en ålder av 86 år. Han var född och uppvuxen i Djuptjärnbo, Åhl. Han arbetade som möbelsnickare på Arnbergs i Insjön fram till 1951, för att sedan börja på Elementhus i Mockfjärd där han arbetade fram till sin pensionering. På fritiden ägnade han sig åt musik och blommor, han var också med att bilda Mockfjärds spelmanslag. Närmast sörjande är sonen Bertil med familj.

MORA. Eric Swanström, Mora-Noret har avlidit i en ålder av 78 år. Han föddes och växte upp i Mora-Noret. Efter skoltiden började han arbeta som elektriker bland annat Siljansbygden samt även under tre år i Stockholm.

1953 startade Eric Swanström, Swanströms elbyrå, i Mora. En rörelse som blev hans liv. Eftersom Eric var en mycket socialt utåtriktad människa blev hans affär en folklig samlingspunkt. Affären fanns i lokaler på flera olika platser i Mora under åren för att slutligen få sin placering på Vasaloppsvägen i närheten av Vasaloppsmålet.

För fem år sedan såldes rörelsen till Mora Järn och Bygg.

Erics stora fritidsintresse var föreningslivet med bland annat styrelsearbete i IFK Moras fotbolls- verksamhet. Fotboll låg nära hans "hjärta" då han varit aktiv målvakt under unga år i IFK Mora, Nusnäs och Färnäs. Andra föreningsuppdrag var i Noret pojkarna, Folkets Park vid Kox, ordförande i Folkets Hus föreningen samt kontrollchef i vid Vasaloppskontrollen i Risberg.

Erics stora fritidsintresse var annars sällskapsliv, att prata med folk, hålla mycket uppskattade tal i skilda sammanhang samt leda allsång. Han var känd som en mycket snäll människa.

Närmast anhöriga är hustrun Astrid, barnen Bengt- Erik och Elsie- Marie samt barnbarnen Julia och Anton.

Mer läsning

Annons